A sminktetoválás nem luxus többé

2017. augusztus 02., 17:50 szerző: Vadas Krisztina fotós: Unger Tamás
komment
SZOMBATHELY - Ma már nagyon sokféle technikából választhatunk, ha sminktetoválásra adjuk a fejünket. Hogyan készül, mi most a trendi? Tóth-Irimiás Dalma sminktetováló-mester avatott be minket a részletekbe.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A legfontosabb a jó szakember kiválasztása, ha úgy döntünk, tartós sminket szeretnénk - emelte ki Tóth-Irimiás Dalma.

- Az internet ma már számos lehetőséget ad referenciák keresésére, így előzetesen tudunk tájékozódni, ki hogyan dolgozik. Éljünk az előzetes konzultáció lehetőségével: itt megbeszélhetünk mindent a szakemberrel. Előre felrajzoltathatjuk a formát, kiválaszthatjuk a színt, megnézhetjük, milyen anyagokat, technikát használ. Valamint az sem elhanyagolható szempont, hogy szimpatikus-e egyáltalán a sminktetováló - magyarázta Dalma.

Érdemes olyan szakembert választani, aki folyamatosan képzi magát, hiszen ma már nemcsak a hagyományos, satírozós technikával készülhet például szép szemöldök. Sokat fejlődött a szakma: a szálas tetoválással, vagy a microbladeres technikával már sokkal természetesebb hatást érhetünk el. - A legkeresettebb manapság a szemöldöktetoválás, azokból is a természetes hatásúak. A leggyakrabban ma már a saját szemöldök növekedési irányának megfelelően építjük tovább, tehát gyakorlatilag meg sem lehet mondani, hogy mely szálak a sajátok, melyek a tetováltak. Ezáltal sokkal szebb és teltebb hatást érhetünk el - részletezte Dalma.

Tóth-Irimiás Dalma munka közben Fotó: Unger Tamás

A sminktetováló mester a folyamatba is beavatott. - Ha mindent megbeszéltünk a vendéggel, akkor fertőtlenítjük a bőrét, majd előrajzoljuk a területet. Tulajdonképpen alkotunk egy keretet, amelyen belül a szálakat képezzük. Azután érzéstelenítjük a területet: krémmel, folyadékkal vagy géllel. Mi nem injektálunk, azt csak orvosok végzik. Ha már hatni kezdett az érzéstelenítő, akkor kezdjük a pigmentálási folyamatot. Ha úgy gondolja a vendég, akkor az érzéstelenítést a folyamat közben is megismételjük, ez fájdalomküszöbtől függ - mondta. Ma már az ára sem olyan borsos egy sminktetoválásnak: pár tízezer forintért megszabadulhatunk a reggeli készülődés nyűgeitől - a felső határt persze igényeink, kívánságaink szabják meg.

 

Vadas Krisztina

2017. augusztus 02., 17:50 szerző: Vadas Krisztina fotós: Unger Tamás

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...