Púder Nélkül

2016.06.18. 06:08

Sportosan csinosak a szezonban a kényelmi lábbelik

Ma már a kényelmi cipők sem mindegyike „mamikás” vagy egészségügyi jellegű, nagy világmárkák szakosodtak erre, és persze megszületettek az oldalvizeiken, elérhető áron, a hétköznapi szaladgáláshoz való, sportosan csinos lábbelik is. Vannak trendkövető, divatos irányvonalak, ezek között néztünk körül.

Tóth Tímea

A nyári cipők között egyértelmű a szellős, lyukacsos modellek győzelme a piacon, sima vagy hullámos gumitalppal, rendkívül könnyű konstrukciók, lekerekített orral, illetve mindenféle vidám színben kaphatók. Ezek egy változatát magasabb talpra rakják, ami lehet, hogy látványra esetleg vonzóbb a fiatalok számára, mert extra, de közel sem olyan rugalmas benne a járás, mint a normál kivitelben, mert a vastag talp egyrészt nehezebben hajlik, másrészt bizony súlya is van.

A cipők között egyértelmű a szellős, lyukacsos modellek győzelme. Fotó: Tóth Tímea

Ha kamasz lányunk fogja a magastalpút és nem ereszti, próbáltassuk fel vele mindkét típust, hasonlítsa össze ő maga, járkáljon benne a tükör előtt, mielőtt megvesszük! Lehet, hogy majd csak évek múlva alkot reális képet arról, mi is a kényelem, és most még csak a divat számít, de lehet, hogy a próba is elég tapasztalatot nyújt, és akkor nyert ügye van a láb egészségének. Érdemes a menő fazonok mellett a minőségre is figyelni, a felsőrész feltétlenül bőrből legyen, ne műanyagból - sok a piacon a megtévesztő anyag -, érdemes rá egy kicsit többet költeni.

Nem elég, hogy trendi, a láb komfortérzetét elveheti, de meg is adhatja egy jó cipő vagy egy jó szandál. A pántokból szabott modellek színes, végtelen kavalkádjában a fényes a legmenőbb, az aranyosan, ezüstösen csillogó, ugyanilyen persze az öltözékhez illő táska. A szandálokat is tervezik magas, egyenes vagy lapos egyenes talppal. A szakemberek szerint a gerincnek és a lábboltozatnak a legjobb viselet azonban az egyenes vonalú talphoz képest kissé magasított sarokrész.

A fényes anyagok körén belül is óriási minőségbeli különbségek vannak. Találtunk ezek között is bőrből tervezettet, amit nem egynemű fényesre, hanem kissé patinásra festettek. Hátul zárt, elöl pedig nyitott, a klasszikus szandálcipő egy verziója, városi járkáláshoz, biciklizéshez ez lehet a nyerő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!