Púder Nélkül

2016.06.11. 08:26

Virágos minták a kerekes kosarakon

SZOMBATHELY - Kerekes bevásárlókocsival ma már nem csak az idős emberek járnak. A fiatalok is rájöttek arra, hogy sokkal kényelmesebb így a bevásárlás. Ma már - éppen ezért - többféle vidám színben, mintával, stílusban kapható a gurulós kocsi.

Merklin Tímea

A húzható, divatos bevásárlókocsik fejlődéstörténete nem a szatyroktól indul, hanem a vesszőből font kosaraktól, amik ma is kedvelt eszközei a piacokra, valamint a vásárcsarnokba járóknak. A praktikus ok: nem nyomódik, nem lapul össze benne, hanem kényelmes helyet kap többek között a zöldség, a gyümölcs, a tojás, a palánta, és más egyéb.

A kézikocsikon a sötét tónusú, kockás anyagok helyett vidám kockákkal, sok-sok virággal találkozhatunk Fotó: Merklin Tímea

A fonott kosárból előbb fémvázas, mintás textilből szabott, a kosárformát még megtartó alkalmatosság lett, karra ölthető füllel. Aztán a dizájnos eszköz kerekeket kapott, és egy mozdulattal kihúzható fogantyút, ami könnyen visszanyomható, ha éppen betesszük az autó csomagtartójába. Jól el lehet férni vele mindenhol, húzható a lépcsők bicikli le- és feljáróján is, minket sem akadályoz a közlekedésben.

Kerekes bevásárlókocsival ma már nem csak az idős emberek járnak. A fiatalabbak is rájöttek, hogy nem kell feltétlenül 5-10 kilogrammos rakományokat kézben hazacipelni egy bevásárlás végén. Amellett, hogy praktikus, kíméli a gerincet is, mivel nem a vállon, kézben kell cipelni.

Még az ízlésüknek megfelelő stílust is választhatnak: a kézi kocsikon korábban megszokott, sötét tónusú, kockás anyagok helyett vidám kockákkal, geometrikus mintákkal és sok-sok virággal találkozhatunk a „kerekes kosarak” anyagain.

Címkék#trend

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!