Púder Nélkül

2010.09.01. 16:17

Visszaszivárogni a munka világába

Hátrányos helyzetben vannak a gyesről, gyedről visszatérő anyukák, hacsak nem a régi munkahelyükre térnek vissza, ahol tudják, mit várhatnak tőlük.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Az a részidős munka működik jól, amely a kismama szülés előtti főállása volt. Oda tér vissza, amikor a csecsemő fél éves, majd a gyerek két éves korától visszamegy teljes állásba. Ebbe azért mennek bele a munkáltatók, mert ismerik a dolgozójukat, tudják, mit várhatnak tőle. Szülés után új munkahelyre menni nagyon nehéz, mert a munkáltatók általában nem tolerálják, ha a kisgyerek beteg, és otthon kell maradni vele. A munkáltatók akkor alkalmaznak valakit táv- vagy részmunkaidőben, ha van egy emberük, akit ismernek, akivel szívesen dolgoznak, akiben megbíznak. Nem is nagyon kínálnak, hirdetnek ilyen lehetőségeket. Ezért jó, ha a kismamák nagy bátran maguk ajánlják fel ezt a lehetőséget. Nincs mit veszíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!