• Készítse el az idei Savaria karnevál tortáját – Mutatjuk a lépéseket!
    Receptek

    Készítse el az idei Savaria karnevál tortáját – Mutatjuk a lépéseket!

    Szombathely – Gyakorlott háziasszonynak kell lenni, de érdemes megpróbálni a kajszibarackos túrótorta elkészítését. Kell hozzá lime, étcsoki, vanília és omlós vajas keksz is. A többit is soroljuk.

  • Töltött lángos egyszerűen, gyorsan
    Receptek

    Töltött lángos egyszerűen, gyorsan

    Torony - Magyar ember számára a balatoni hétvégék, fesztiválok pótolhatatlan gyorsétele a lángos. Az árusok gyakran vissza is élnek ezzel a népszerűséggel, és borsos áron adják, de ha nem is, az biztos, hogy sokáig sorban kell állnunk a finomságért. Mai receptünkből kiderül, hogyan készíthetünk olcsón és gyorsan házilag nagyon finom töltött lángost....

  • Rizses desszert
    Receptek

    Rizses desszert

    SZOMBATHELY - Ehetjük desszertként vagy uzsonnaként lekvárral és a pohár tejjel. A rizsfelfújt elkészítése türelmet és odafigyelést igényel.

  • Fasírt, lekvár is lehet gombából
    Életmód

    Fasírt, lekvár is lehet gombából

    A gomba közismerten egészséges alapanyag mindenféle ételhez, hiszen jelentős a fehérjetartalma, szénhidrátot alig tartalmaz, kevés benne a kalória. Sokan fogyasztják, de többnyire csak rántva, pörköltnek elkészítve, illetve a levest gazdagítják vele. Ennél azonban jóval színesebb a gombaételek palettája.

  • A minőségi étkezés alapja a kiváló bor
    Borászat

    A minőségi étkezés alapja a kiváló bor

    Az ételek és a hozzájuk elfogyasztott borok helyes megválasztása fontos tényezője a minőségi étkezésnek. Ugyanis bármennyire finom is egy étel, ha nem illik hozzá a bor, az negatív ízhatást válthat ki. Másrészt lehet bármilyen kiváló egy bor, ha nem a megfelelő ételhez kortyoljuk, nem fog élményt jelenteni.

  • Izgalmas variációk zöldbabra
    Receptek

    Izgalmas variációk zöldbabra

    P. Hajmási Erika, a Savaria Múzeum nyugalmazott régésze főzött a Vas Népe konyhájában

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • cikk kép
    Szezonja van a spárgának

    Magyarországon jelentős hagyományai vannak a spárgatermesztésnek, s bár sokféle étel készíthető belőle, a konyhákban mégsem örvend akkora népszerűségnek, mint a nyugati országokban.

  • cikk kép
    Vas Népe konyhája: Vadnyúl tárkonyos mártásban

    Pornóapáti - Ma már nem csak kevesek kiváltsága, a nagyobb üzletekben is beszerezhető a vadhús. Felhasználásához Rózsa Károlyné, Zsóka ad útmutatást.

  • cikk kép
    Recept: payerne-i mogyorós süti

    Szinte más sincs benne, mint mogyoró, mogyoró és mogyoró. A Payerne-szeletnek senki se tud ellenállni, pedig kevés egyszerűbb sütemény van.

  • cikk kép
    Vas Népe konyhája: Így készül Szent Márton tortája

    Szombathely - Az elmúlt hét végi rendezvénysorozat keretében az ŐrvidékHáz a Szent Márton Év alkalmából tortaversenyt is hirdetett. Az első díjas csemegét, melyet Szent Márton Süvege fantázianéven Vinkó Gabriella álmodott meg, olvasóinknak is bemutatjuk.

  • cikk kép
    Vas Népe konyhája: Dán briós mogyorókrémmel, dióval

    Ikervár - Lakner Bettina még csak augusztusban tölti be a 21 évet, de már tucatnyi alkalommal szerepelt a Pannon Lapok Társasága által kiadott receptgyűjteményekben.

  • cikk kép
    Recept: kakaós-joghurtos kalács

    Ki az, aki nem szereti a kalácsot? Még melegen, „üresen”, vagy ha már kihűlt, vajjal vékonyan, lekvárral vastagon megkenve. Ki tud ellenállni?

  • cikk kép
    Mosolygós fogások - Ezzel nem hibázhatunk a vasárnapi ebédnél

    SZENTGOTTHÁRD - A vasárnapi ebédnél ezzel a fogással biztosan nem hibázhatunk. Gombával és sonkával töltött bundás karajt készítünk párolt rizzsel és a vidámság kedvéért mosolygó sárgarépával.

  • cikk kép
    Finomságokkal a jobb közérzetért

    Répcevis - Tamás Anikó életmód-tanácsadó szenvedélyesen szeret kísérletezni a konyhában. Kalandozásai során újszerű, finom, és az egészségünkre jótékony hatással bíró fogásokat talál ki. Ezúttal egy lúgosító főétel és egy levendulás desszert szerepel a menüjében.

  • cikk kép
    Hogy ne savasodjon el a szervezetünk - Mogyorós tofu és levendulatorta a Vas Népe konyhájában

    Répcevis - Tamás Anikó életmód-tanácsadó szenvedélyesen szeret kísérletezni a konyhában. Kalandozásai során újszerű, finom, és az egészségünkre jótékony hatással bíró fogásokat talál ki. Ezúttal egy lúgosító főétel és egy levendulás desszert szerepel a menüjében.

  • cikk kép
    Finom dán diós briós

    Magyaralmás - Szeretem a neten a recepteket bújni, új ételeket, ízeket kipróbálni. Így akadtam erre a briósra is.

  • cikk kép
    Mikor evett utoljára sonkás tésztát? - Mutatjuk a receptet a Vas Népe konyhájában

    Csehimindszent - Mai vendéglátó háziasszonyunk Horváth Barnabásné Marika nyugalmazott pedagógus, aki nagy hagyományőrző hírében áll. A konyhában is továbbéltet mindent az egykori családi szokásokból, számos régi tárgyat használ még és a többfogásos ebédhez is ragaszkodik.

  • cikk kép
    Recept: medvehagymás lasagne

    Az alábbi specialitás olasz módra készül és tipikusan az az étel, ami ilyenkor tavasszal megdobogtatja a háziasszonyok szívét.

Magazinok