Receptek

  • cikk kép
    Sütőtökös szelet habbal

    Sárvár - Az alábbi receptet Horváth Gézáné, Márti sárvári olvasónk osztotta meg velünk. Korábban közzétett sütőtökös lepényével ellentétben ehhez a recepthez nem nyers, hanem előre megsütött tököt használunk.

  • cikk kép
    Lakodalmas sütemény: diós kosárka

    A diós kosárkát szinte mindenki ismeri. Leginkább lakodalmas sütiként terjedt el, mert sokáig eláll, és nagyon finom.

  • cikk kép
    A szalonna, sonka és a házi tejföl teszi teljessé a töltött káposztát

    Szombathely - Lancsák Károly mesterszakács avatott be a titkába: hogyan készíti ő a hagyományos töltött káposztát a karácsonyi asztalra.

  • cikk kép
    Mézes, gyömbéres kekszcsoda

    Székesfehérvár - A mézes, gyömbéres keksz, igazi karácsonyi, gyerekekkel is elkészíthető sütemény, amely - nem utolsósorban - a fán is jól mutat. Damniczki Balázs cukrászmester avatott be minket az édesség készítésének fortélyaiba.

  • cikk kép
    Mézes, gyömbéres kekszcsoda

    A mézes, gyömbéres keksz, igazi karácsonyi, gyerekekkel is elkészíthető sütemény, amely - nem utolsósorban - a fán is jól mutat. Damniczki Balázs cukrászmester avatott be minket az édesség készítésének fortélyaiba.

  • cikk kép
    A tökéletes mézeskalács: mutatjuk, hogy készítse!

    Hadnagy Imréné, Bea gyakorlott szakács, szenvedélyesen szeret süteményt sütni. Volt olyan karácsony, amikor 16 féle süteményt sütött és ezek között nem akadt két egyforma, és nem is a legegyszerűbb recepteknek állt neki.

  • cikk kép
    Madártej mai formában

    Ma, amikor annyiféle kész édesség, jégkrém, puding kapható, talán vannak, akik már nem is emlékeznek a gyerekek egykori kedvencére, a madártejre.

  • cikk kép
    Pirított gánica és resztelt krumpli

    Régen ahogy közeledett a tél, egyre kevesebb friss alapanyaggal gazdálkodhattak a falusi háziasszonyok. Krumpli meg liszt azonban minden háztartásban akadt. Szerencsére nagyanyáink leleményesek voltak, és a legfinomabb, legtáplálóbb fogásokat tették így is a család elé.

  • cikk kép
    A habcsiga és az isler zárt dobozban tárolva friss marad karácsonyig

    Köcsk - Az előrelátók nem hagynak mindent az ünnep előtti napokra, hanem már most, a kicsit nyugisabb pillanatokban nekiállnak a karácsonyi sütemények elkészítésének. Mai két ajánlatunk az elsők között elkészíthető édességek közé tartozik.

  • cikk kép
    Ünnepi hangulatban

    Karácsonyi menüajánlatunkat ízletes hallal és a hozzá való burgonyasalátával folytatjuk. Az ételeket a Zirci Főzőklubban elkészítette Brevics Lászlóné.

  • cikk kép
    Mindenki forrón szereti őket

    A karácsonyfa alatt az igazi meghitt hangulathoz nélkülözhetetlen egy csésze gőzölgő ital.

  • cikk kép
    Ehető fenyődíszek - Gőz fölött verve a habkarikát csak szárítani kell

    Köcsk - A pehelykönnyű, pergő, lebegő habkarikák a behavazott erdő hangulatát varázsolják a karácsonyfánkra. Ráadásul, ha leszedtük a fát, meg is ehetjük őket.

  • cikk kép
    Szaloncukrot paleolit módra

    Szombathely - Kis hazánkban nincs karácsony szaloncukor nélkül. Az alábbi recepteknek köszönhetően azoknak sem kell lemondaniuk a tradicionális csemegéről, akik egészségi okokból vagy egyéb megfontolásból idegenkednek a boltokban kapható változataitól.

  • cikk kép
    Melyik sütit mikor süssük?

    Az előrelátó háziasszony már hetekkel karácsony előtt elkezdi az ünnepi sütemények elkészítését.

  • cikk kép
    Így süssön-főzzön az ünnepekkor!

    Tudja, hogy miben változott az ünnepi menü az utóbbi években? Szakértőnk elárulja, hogyan varázsolhat olyan karácsonyi menüt az asztalra, amely után a család minden tagja mind a tíz ujját megnyalja!

  • cikk kép
    Karácsonyi fatörzs sütemény

    Köcsk - Sok családban nem ünnep az ünnep a hagyományos, fatörzs alakú torta nélkül. Hogy ne kelljen olvasóinknak se nélkülözniük az emblematikus süteményt, Bolla Lászlónétól elkértük a receptjét.

  • cikk kép
    Mediterrán tészta sok zöldséggel

    Szombathely - Kifőtt tészta hússal, zöldséggel - nem hangzik túl nagy kihívásnak. Aki azonban elkészíti az alábbi finomságot, az belátja, hogy ezt a kombinációt is tökélyre lehet fejleszteni!

  • cikk kép
    Almás palacsinta - Habos, könnyű massza az alapanyag

    Nagygeresd - Az alábbi almás csúsztatott palacsinta receptet Varga István Tiborné nagygeresdi olvasónk küldte be.

  • cikk kép
    Miniatűr hidegtál

    Szombathely - Bársonyné Dankovics Maja szívesen kényezteti családtagjait hidegtálakkal. De mivel ez nem olcsó mulatság, kikísérletezett néhány otthon is könnyen elkészíthető változatot.

  • cikk kép
    Omlós lepény sütőtökkel töltve - A nyersen lereszelt zöldséget felhasználás előtt pároljuk, fűszerezzük

    Sárvár - A lasagne, a mártogatós és a tökleves után ezúttal a sütőtök egy újabb felhasználási lehetőségével ismertetjük meg olvasóinkat: lepényt töltünk meg vele.

Részletes műsor



Műsorok betöltése...