Receptek

2017.02.12. 20:05

Almás, krémes piskóta recept

Borgáta - Márti még egy almás krémes receptjével is megörvendeztetett bennünket. Próbálják ki önök is!

Tersztyánszky Krisztina

Hozzávalók a piskótához: 6 tojás, 6 evőkanál liszt, hat kanál kristálycukor, egy csomag sütőpor, egy kiló alma. A sárga krémhez: négy csomag vaníliás pudingpor, két evőkanál cukor, hat tojásfehérje, egy liter víz. A tejszínhabhoz fél liter habtejszín, öt deka cukor, két csomag habfixáló.

A piskótához a hat tojás- fehérjét habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot és egy késhegynyi sót. Hozzákeverjük a hat tojás sárgáját és a sütőporral elkevert lisztet.

Az almát megmossuk, meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk. Egy tepsi aljába sütőpapírt helyezünk, erre rétegezzük a vékonyra szeletelt almát. A piskótamasszát ráöntjük az almára és az egészet 180 fokra előmelegített sütőben, 20 perc alatt készre
sütjük.

A felszeletelt almás krémesben szépen elkülönülnek a különböző színű – és ízű – rétegek Fotó: Tersztyánszky Krisztina

A pudingporokat és a cukrot az egy literből kivett körülbelül két deci vízzel simára keverjük, a többi vizet felforraljuk, s amikor forr, hozzáadjuk a pudingporos keveréket és sűrűre főzzük vele. Hat tojásfehérjéből habot verünk, és amikor a puding már némileg kihűlt, hozzákeverjük.

A habtejszínből a cukor és a habfixáló hozzáadásával kemény habot verünk.

A tésztát, amikor kihűlt, kiborítjuk a tepsiből, így a piskóta alulra, az alma pedig fölülre kerül. Az almára rákenjük a sárga, pudingos krémet, arra pedig rárétegezzük a tejszínhabot. A tetejét megszórjuk fahéjjal. Kockákra vágva tálaljuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!