Fonott pulykamell

2017. január 08., 19:20
komment
Az alábbi különleges receptet Varga István Tiborné olvasónk teszi közkinccsé.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Hozzávalók 8 személyre: másfél kiló pulykamellfilé, 2 késhegynyi őrölt szerecsendió, 2 deci olívaolaj vagy étolaj. A forró meggyhez: 4 evőkanál méz, 60 deka meggy, 1-2 késhegynyi őrölt fahéj és gyömbér, 2 deci száraz vörösbor, 4 evőkanál vaj vagy margarin.

A körethez: 2 kiló burgonya, 6 evőkanál vaj vagy margarin, egy csokor apróra vágott petrezselyemlevél.

A pulykamellet megmossuk, leszárítjuk, nyolc hosszúkás szeletre vágjuk. Ezután minden szeletet három hosszú csíkra vágunk úgy, hogy az egyik végük egyben maradjon. Szorosan összefonjuk, a végét hústűvel összetűzzük, sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük. Meglocsoljuk az olívaolajjal, és lefóliázva a hűtőbe tesszük pácolódni.A gyümölcsöt megmossuk, kimagozzuk.

A mézet egy serpenyőben karamellizáljuk, beleforgatjuk a meggyet, fahéjjal és gyömbérrel fűszerezzük, majd meglocsoljuk vörösborral. Ha felforrt, hozzáadjuk a vajat, és levesszük a tűzről. A hámozott burgonyát sós vízben megfőzzük, forró vajon petrezselymet futtatunk, és ezzel lazán összerázzuk.

A pulykafonatokat saját pácolajukban, forró serpenyőben, oldalanként 6-8 perc alatt pirosra sütjük.

A forró meggyel és a burgonyával tálaljuk.

2017. január 08., 19:20

Hozzászólások

Részletes műsor



Műsorok betöltése...