Receptek

2016.03.19. 18:58

Hamis tiramisu

Az eredeti tiramisu nyers tojással készül, ám én idegenkedek ennek a felhasználásától. Olvasóinkkal most egy olyan receptet osztunk meg, amelyben elhagyhatjuk ezt az alapanyagot, s e nélkül is kiváló ízű süteményt kapunk.

Bajdó Bettina

A klasszikus olasz tiramisu nyers tojással készül, ám számtalan oka lehet, ha kerülni szeretnénk a nyers tojást, én például nem szívesen használom fel ételekhez. Ebben a receptben nem a klasszikus ízű tiramisu elkészítésének lépéseit mutatjuk be, de hasonló ízélményekben lesz részünk.

Hozzávalók 6-8 adaghoz: 500 gramm mascarpone, 2 deci habtejszín, porcukor ízlés szerint (3-4 evőkanál), 200 gramm babapiskóta (lehet kapni kifejezetten erre a célra készítettet), körülbelül 3-4 adag erőskávé, 2 evőkanál rum vagy kávélikőr, kakaópor a tetejére.

A mascarponét a tejszínnel és a cukorral egy tálba kimérjük, majd elektromos habverő segítségével habbá verjük. Én egy kevés fahéjat is tettem hozzá. A kihűtött kávéhoz hozzákeverjük a rumot vagy a kávélikőrt. A babapiskótát egy pillanatra belemártjuk az alkoholos kávéban, majd a tál alján kirakjuk az alsó réteget. A babapiskótákra rákenjük a krém felét, majd erre újabb réteg kávéba áztatott babapiskóta jön, végül pedig a maradék krém. Néhány órára vagy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek. Kakaóporral megszórjuk a tetejét!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!