Receptek

2013.04.08. 12:23

Hatlapos sütemény mézzel és csokival

Bolla Lászlóné Irénke receptjeit már türelmetlenül várják a háziasszonyok. Ezúttal egy gazdag, nagyon finom egyéni hatlapos leírását osztja meg a házi sütés szerelmeseivel.

Tersztyánszky Krisztina

Hozzávalók a tésztához: 3 tojás, 30 deka cukor, 10 deka margarin, 4 evőkanál méz, 1,5 deci tej,  3 evőkanál kakaó, egy teáskanál szódabikarbóna, 60 deka liszt, egy citrom reszelt héja.

A krémhez: 20 deka cukor, 3 csomag vaníliás cukor, 25 deka margarin, egy tojás, 8 deci tej, 5 evőkanál liszt, egy csomag vaníliás pudingpor.

A csokimázhoz: 15 deka porcukor, 5 deka margarin, 3 evőkanál kakaó, 3 evőkanál víz.

A hatlapos sokak kedvenc süteménye. Ezzel a mézes tésztával elkészítve még finomabb, és nem utolsó sorban igen laktató is. Bolla Lászlóné, Irénke gyakran készíti ezt az ínyencséget családja örömére  lehetőleg házi hozzávalókból. Fotó: Kiss Teodóra

A tésztához valókat: a tojást a cukorral, margarinnal, mézzel kikeverjük,  majd hozzáadjuk a maradék hozzávalókat a liszttel együtt. Jól összedolgozzuk, hat részre osztjuk, majd vékony lapokra sodorva egyenként kisütjük.

A krémhez 1-2 deci tejjel elkeverjük a  lisztet, a pudingport és a tojást. Majd hozzáadjuk a többi tejet, és sűrű krémmé főzzük. Ízesítjük cukorral, vaníliás cukorral. Amikor langyosra hűlt, hozzákeverjük a margarint. Miután teljesen kihűlt a krém, megtöltjük vele a lapokat.

A mázhoz a porcukrot kikeverjük a margarinnal, a kakaóporral és a vízzel. Kicsit összeforraljuk, majd langyosra hűtve a süteményre kenjük.

Hosszúkás szeletekre vágva tálaljuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!