Receptek

2016.07.30. 07:17

Hűsítő leves

A nagy melegben nincs is jobb, mint egy hűsítő, gyümölcsökből készült leves. Van, aki így, van, aki úgy készíti el, mi most a pudingos változatát mutatjuk be olvasóinknak.

Bajdó Bettina

Idén nagy a kínálat gyümölcsből a piacokon, aminek éppen szezonja van, ahhoz olcsón lehet hozzájutni. A kedvenc finomságokból pedig készülhet sütemény, turmix, esetleg hűsítő gyümölcsleves is. Ez utóbbi elkészítéséhez még konyhatündérnek sem kell lennünk, s a sokféle gyümölcsnek köszönhetően változatos ízekkel lephetjük meg a családot hétről hétre.

Hozzávalók négy személyre: bármilyen friss gyümölcs, egy csomag vanília ízű pudingpor, egy kis doboz tejszín, körülbelül két liter víz, cukor, szegfűszeg, szerecsendió, kevés fahéj.

Az összes gyümölcsöt (ez lehet 30 dekagramm cseresznye, 30 dkg meggy, 30 dkg barack, 1 alma, 1-2 szelet citrom) kimagozva, feldarabolva, a levükkel együtt egy lábosba feltesszük főni a vízzel és a cukorral együtt. Ízlés szerint teszünk bele fahéjat, szerecsendiót és szegfűszeget, majd felforraljuk. Közben a pudingot a tejszínnel kikavarjuk, s ha már forr a gyümölcsös lé, akkor folyamatos kevergetés mellett beleöntjük a levesbe. Megkóstoljuk, hogy kell-e még ízesíteni, majd hagyjuk felforrni!

Megvárjuk, míg kihűl, érdemes hűtőben jól lehűteni, majd tálaljuk! A tetejét tejszínhabbal, gyümölccsel díszíthetjük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!