2014.04.14. 17:23
Húsvéti töltött bárány recept
Olvasónk Tóth Teréz receptje.
Hozzávalók:
fél bárányszegy
báránymáj
2 tojás
2 zsemle
1 db vöröshagyma
só
bors
2 csomag petrezselyem zöldje
2 evőkanál zsír
Elkészítés
A bárányszegyet leforrázzuk, és elválasztjuk a felső bőrétől, ide tesszük a tölteléket. A hagymát lereszeljük és üvegesre pároljuk. Rátesszük a húsdarálón átdarált májat, a felvert tojásokat, a beáztatott zsemléket, sózzuk, borsozzuk és két csomag zöldpetrezselymet vágunk közé. A nyílást megtöltjük a fenti húskeverékkel, majd bevarrjuk, hogy sütés közben ne folyjon ki. A tepsibe kevés vizet öntünk alá, lefóliázzuk, és így pároljuk, míg megpuhul. A fóliát levéve zsírral kenegetve pirosra sütjük. Adjunk hozzá friss fejes salátát (cukros salátát).