Receptek

2014.04.14. 17:23

Húsvéti töltött bárány recept

Olvasónk Tóth Teréz receptje.

Hozzávalók:

fél bárányszegy
báránymáj
2 tojás
2 zsemle
1 db vöröshagyma

bors
2 csomag petrezselyem zöldje
2 evőkanál zsír

Elkészítés

A bárányszegyet leforrázzuk, és elválasztjuk a felső bőrétől, ide tesszük a tölteléket. A hagymát lereszeljük és üvegesre pároljuk. Rátesszük a húsdarálón átdarált májat, a felvert tojásokat, a beáztatott zsemléket, sózzuk, borsozzuk és két csomag zöldpetrezselymet vágunk közé. A nyílást megtöltjük a fenti húskeverékkel, majd bevarrjuk, hogy sütés közben ne folyjon ki. A tepsibe kevés vizet öntünk alá, lefóliázzuk, és így pároljuk, míg megpuhul. A fóliát levéve zsírral kenegetve pirosra sütjük. Adjunk hozzá friss fejes salátát (cukros salátát).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!