2017.04.03. 17:35
Ínyenc, sajtos csirkemell
Csánig - Tömböly Dénesné rendszeres közreműködője a Pannon Lapok Társasága szakácskönyveinek, és a Vas Népe konyhája hasábjain is szerepelt már. Ma egy csirkemellkészítési módot oszt meg velünk.
Hozzávalók: egy kiló csirkemellfilé, csirkefűszersó, két deci olaj a pácoláshoz, egy deci szójaszósz, két deci olaj a sütéshez, 35 deka reszelt sajt, trappista és füstölt vegyesen, egy kis doboz tejföl, zöldségzöld, egy teáskanál pirospaprika.
Tömböly Dénesné
Fotó: Tersztyánszky Krisztina
A csirkemellet tenyérnyi szeletekre fölszeljük, kicsit kiklopfoljuk, a fűszersóval, a szójaszósszal és az olajjal rétegesen egy műanyag dobozba lerakjuk, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap teflonserpenyőben olajat forrósítunk, és a húsok mindkét oldalát 3-4 percig sütjük. A reszelt sajtot öt deka kivételével összekeverjük a tejföllel, két evőkanál apróra vágott zöldséggel, pirospaprikával. A krémet a tálra tett csirkeszeletekre halmozzuk, és egy kicsit ráolvasztjuk (csak annyi szeletre, amennyit aznap elfogyasztunk).
A maradék reszelt sajttal meghintjük, párolt, zöldborsós rizzsel és savanyúsággal tálaljuk.