Receptek

2013.12.10. 14:04

Karácsonyi flódni recept

Olvasónk Dr. Pribenszky Gábor receptje.

Hozzávalók:

Tésztához:

0,75 kg liszt
0,2 kg vaj, margarin vagy baromfizsír
4 db tojás
10 dkg cukor
0,5-1 dl édes fehérbor

Töltelékhez:

Dió:

25 dkg darált dió
10 dkg mazsola
5 evőkanál méz

Mák:

25 dkg mák
1 db reszelt alma
5 dkg cukor
1 dl vizes bor
5 evőkanál méz
szilvalekvár
reszelt alma fahéjjal, mézzel

Elkészítés:

Először elkészítjük a máktölteléket. Az összetevőket sűrűre főzzük. Amíg a máktöltelék kihűl,megcsináljuk a tésztát. Az összetevőket rétestészta sűrűségűre gyúrjuk. 1 órai hűtőszekrényben történő pihentetés után a tésztát 5 részre osztjuk és egyenként vékonyra kinyújtjuk. A sütőpapírral kibélelt tepsibe lefektetjük az első vékony tésztalapot és megkenjük a szilvalekvárral.

A ráfektetett másodikra a diótölteléket rakjuk, a harmadikra a kihűlt máktölteléket, a negyedikre a reszelt fahéjas mézes almát és ráfektetjük az utolsó tésztalapot, amit felvert egész tojással gondosan megkenünk. Lassú tûzönsütjük mintegy 1,5-2 órán keresztül.Hosszúkás téglalap alakúra vágva, porcukorral megszórva tálaljuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!