2013.12.15. 17:37
Karácsonyi trüffel recept
Olvasónk Őri Dorottya receptje.
Hozzávalók:
5 dkg fenyőmag vagy apróra vágott dió,mogyoró
5 dkg aszalt sárgabarack
7,5 dkg lágy vaj
10 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
2 teáskanál rumaroma
3 evőkanál baracklikőr
2 tasak prémium tortabevonó (ét)
Díszítéshez:
cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
A fenyőmagot zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk,majd apróra törjük. A díszítéshez egy evőkanállal félreteszünk. Az aszalt sárgabarackot apróra vágjuk és ebből is félreteszünk egy evőkanállal. A díszítéshez a tortabevonót a tasakon lévő utasítás szerint megolvasztjuk. A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd az aromát és a likőrt. A kihűlt bevonót is hozzákeverjük. Végül a fenyőmagot és a sárgabarackot is a masszába dolgozzuk. Egy órát hűtőbe tesszük. Kivéve diónyi adag masszából golyókat formálunk (porcukorba mártott kézzel könnyebb). A golyókat kakaóba forgatjuk, és fenyőmag- illetve sárgabarackdarabokkal díszítjük. Tálalásig hidegen tarjuk.