Receptek

2013.12.15. 17:37

Karácsonyi trüffel recept

Olvasónk Őri Dorottya receptje.

Hozzávalók:

5 dkg fenyőmag vagy apróra vágott dió,mogyoró
5 dkg aszalt sárgabarack
7,5 dkg lágy vaj
10 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
2 teáskanál rumaroma
3 evőkanál baracklikőr
2 tasak prémium tortabevonó (ét)

Díszítéshez:

cukrozatlan kakaópor

Elkészítés

A fenyőmagot zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk,majd apróra törjük. A díszítéshez egy evőkanállal félreteszünk. Az aszalt sárgabarackot apróra vágjuk és ebből is félreteszünk egy evőkanállal. A díszítéshez a tortabevonót a tasakon lévő utasítás szerint megolvasztjuk. A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd az aromát és a likőrt. A kihűlt bevonót is hozzákeverjük. Végül a fenyőmagot és a sárgabarackot is a masszába dolgozzuk. Egy órát hűtőbe tesszük. Kivéve diónyi adag masszából golyókat formálunk (porcukorba mártott kézzel könnyebb). A golyókat kakaóba forgatjuk, és fenyőmag- illetve sárgabarackdarabokkal díszítjük. Tálalásig hidegen tarjuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!