Receptek
2016.01.12. 19:15
Lebbencsleves recept
Íme olvasónk Kindl Józsefné igazán hagyományos receptje: egy finom lebbencsleves!
Hozzávalók
15 dkg lebbencstészta
5 dkg füstölt szalonna
40 dkg burgonya
hagyma
zöldpetrezselyem
só
pirospaprika
Elkészítés
A szalonnát kockára vágva kisütjük, zsírjában zsemleszínűre pirítjuk. A lebbencstésztát és a hagymát a szalonnazsíron megpirítjuk, paprikával megszórjuk. Felengedjük meleg vízzel és a karikára vágott burgonyával együtt nagyon lassan puhára főzzük. Apróra vágott zöldpetrezselyemmel, zöld- vagy szárított csöves paprikával, paradicsommal ízesítjük.
Ezek is érdekelhetik
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Feliratkozom a hírlevélre