Receptek

2014.06.21. 19:50

Leveles tésztán tálalt halkolbászkarikák savanyú uborkával

Olvasónk Rézmann Józsefné receptje.

Hozzávalók:

kb. 2 csomag leveles tészta
kevésbé szálkás hal

bors
kevés erős paprika
pirospaprika
fokhagyma
savanyú uborka

A töltéshez: sertésbél

A sütéshez: víz, zsiradék

Elkészítés:

A leveles tésztából egy előre rajzolt papír segítségével halformát vágunk ki. A forma széleit megkenjük tojásfehérjével és a maradék tésztából vékony csíkot helyezünk körbe a formára. Az egészet a tepsiben jól eligazítjuk, és villával megszurkáljuk. Világos pirosra sütjük. A kolbász ugyanúgy készül, mint a sertéskolbász. A halat filézés után apróra ledaráljuk. Ízlés szerint só, bors, kevés erős, több pirospaprika, fokhagyma keverékével ízesítjük. Sertésbélbe töltjük, és tepsiben víz és zsiradék hozzáadásával megsütjük. Amikor kissé kihűlt, szépen felkarikázzuk (ez lesz a pikkely.)

A savanyú uborkát is a kellő méretekre szeleteljük hosszában. Ezután a tésztát a kolbászkarikákkal szépen kirakjuk (a fénykép alapján). A sütőbe visszatesszük melegedni és amikor kivesszük, az uborkából az uszonyokat, farkat, fejet díszítjük. Még melegen tálaljuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!