Receptek

2014.03.09. 16:00

Maci Laci desszert

Ínycsiklandó, nem mindennapi finomságot ajánl ma Bolla Lászlóné, Irénke. Ekkora adagból körülbelül harminc golyó készíthető.

Tersztyánszky Krisztina

Hozzávalók a tésztához: 10 tojás, 25 deka liszt, 20 deka cukor, 3 deci víz. A töltelékhez: 2 deci víz, 10 deka cukor, 5 deka vaníliás pudingpor, 15 deka margarin, 3 cl rum, 3 deka darált dió, 10 deka durvára tört dió, 15 deka kristálycukor, 20 deka csokoládé.

Ez a desszert, amely tulajdonképpen egy egyéni módon megbolondított indiáner, a türelmes háziasszonyoknak való, de megéri az időráfordítás. A végeredmény nemcsak finom, hanem mutatós is. Könnyebben fogyasztható, ha kis papír kosárkákban tálaljuk javasolja Bolla Lászlóné, Irénke.

A tésztához a tojásfehérjéből a cukor kétharmad részével habot verünk. A sárgáját a vízzel, a fennmaradt cukorral és a liszt negyed részével simára keverjük, majd hozzáadjuk a habot és a lisztet. Sima csővel nyomózsákból sütőpapírra kis gömböket nyomunk, világosra sütjük. A diókrémhez a víz egyharmad részével a pudingot simára keverjük. A fennmaradt vizet a cukorral felforraljuk, a pudingot állandó keverés közben felfőzzük. Kihűlés után a margarinnal habosra keverjük, dióval, rummal ízesítjük. A gömböket sima kiszúróval kiszúrjuk, kettőt egymásra borítva a krémmel megtöltjük. Félig olvasztott csokoládéba, félig karamellbe mártjuk, durvára vágott dióval megszórjuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!