2016.04.23. 10:14
Mennyei kókuszos finomság sütés nélkül - Csinálja utánunk!
Nem kell mindig sütnünk ahhoz, hogy isteni süteményt tehessünk a vasárnapi ebéd után az asztalra. Aki szereti a csokit és a kókuszt, az imádni fogja a receptet!
A kókuszos keksztekercset könnyű elkészíteni, és gyorsan kivitelezhetjük. (Bár azt kalkuláljuk bele, hogy állni kell hagyni.) A legjobb pedig, hogy még a sütőt sem kell begyújtani hozzá.
Hozzávalók a tésztalaphoz: 500 gramm háztartási keksz, 400-500 milliliter tej, két evőkanál rum (ízlés szerint ), 2 evőkanál lekvár/ dzsem (barack), valamint 3 kanál kakaó.
A krémhez: 200 gramm porcukor, 200 gramm vaj, 100 gramm kókuszreszelék, valamint három csomag vaníliás cukor.
Ha háztartási kekszet vettünk, akkor először össze kell törni finomra. A saját munkánkat könnyíthetjük meg azzal, ha finomra darált keksszel térünk haza a boltból, mert így csak egy tálba kell beleöntenünk. Ehhez adjuk hozzá a kakaóport, a rumot, a lekvárt és a tejet, majd az egészet alaposan gyúrjuk össze. Ha szükség van még tejre, akkor nyugodtan adjunk hozzá, akkor jó, ha már nem marad tészta a tál oldalán. Arra azonban vigyázzunk, nehogy túl lágy legyen!
A masszát osszuk el két egyenlő részre. A tésztát tegyük sütőpapírra, a legegyszerűbb, ha a tetejére is teszünk egy ívvel, mivel így sokkal könnyebb kinyújtani, nem ragad rá a deszkára és a sodrófára sem. Ujjnyi vastagra nyújtsuk ki mindkét tésztát!
A krémet a következőképpen kell elkészíteni: a vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral dolgozzuk össze, próbáljunk habot verni belőle. Ezután adjuk hozzá a kókuszreszeléket, ismét keverjük jól össze az egészet. Ezt is osszuk kétfelé!
A kakaós masszára kenjük rá a krémet, ne spóroljunk vele! Majd szép óvatosan a sütőpapír segítségével tekerjük fel! Ha ezzel kész vagyunk, akkor alufóliára tegyük át a tekercsünket. Én ezt is meg szoktam szórni kókusszal, s belegöngyölöm a tekercset. Egy éjszakára a hűtőbe teszem, hogy jobban összeérjenek az ízek! A tálaláskor 8-10 milliméter vastag szeletekre vágjuk.
Ha túl sok sütemény lett, akkor nyugodtan tegyük be a mélyhűtőbe, hiszen bármikor kivehetjük, és pár óra alatt tálalhatjuk!