2014.12.10. 17:15
Mézeskalács recept
Egy igazi karácsonyi finomságot ajánlunk olvasóink figyelmébe.
Hozzávalók:
Liszt: 50 dkg
Méz: 20 dkg
Egész tojás: 1 db
Vaj: 5 dkg
Porcukor: 13 dkg
Szódabikarbóna: 1 kávéskanál
Mézeskalács fűszerkeverék : 1 csomag
A fent leírt anyagokat összegyúrjuk, majd a tésztát lecsomagolva egy éjszakán át hűtőszekrényben állni hagyjuk. Átgyúrjuk, majd lisztezett felületen fél centi vastagra nyújtjuk, és kiszúrjuk vagy kivágjuk a kívánt formákat. Sütőpapírral borított lemezen sütjük, 180 fokon, 5-6 percig. Hagyjuk a lemezen kihűlni, majd díszítjük mártással vagy spricceléssel a díszítő glazurral.
Díszítő „glazur"
Tojásfehérje, porcukor
A fehérjébe fakanállal simára keverünk finomra szitált porcukrot, amíg sűrűn folyó anyagot nem kapunk. Ezt tovább színezhetjük ételfestékkel a kívánt színre.