Receptek

2014.12.10. 17:15

Mézeskalács recept

Egy igazi karácsonyi finomságot ajánlunk olvasóink figyelmébe.

Merklin Tímea

Hozzávalók:

Liszt:                                     50 dkg

Méz:                                     20 dkg

Egész tojás:                       1 db

Vaj:                                       5 dkg

Porcukor:                           13 dkg

Szódabikarbóna:             1 kávéskanál

Mézeskalács fűszerkeverék       : 1 csomag

A fent leírt anyagokat összegyúrjuk, majd a tésztát lecsomagolva egy éjszakán át hűtőszekrényben állni hagyjuk. Átgyúrjuk, majd lisztezett felületen fél centi vastagra nyújtjuk, és kiszúrjuk vagy kivágjuk a kívánt formákat. Sütőpapírral borított lemezen sütjük, 180 fokon, 5-6 percig. Hagyjuk a lemezen kihűlni, majd díszítjük mártással vagy spricceléssel a díszítő glazurral.

Díszítő „glazur"

Tojásfehérje, porcukor

A fehérjébe fakanállal simára keverünk finomra szitált porcukrot, amíg sűrűn folyó anyagot nem kapunk. Ezt tovább színezhetjük ételfestékkel a kívánt színre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!