Receptek

2016.12.02. 15:40

Mindenki forrón szereti őket

A karácsonyfa alatt az igazi meghitt hangulathoz nélkülözhetetlen egy csésze gőzölgő ital.

Tersztyánszky Krisztina

A jól bevált forralt bor helyett az idén próbáljuk ki a forralt almabort! 2 liter italt melegítsünk fel egy narancs héjával, két evőkanál mézzel, hat szem szegfűszeggel, csipetnyi őrölt szerecsendióval, öt szem szegfűborssal, nyolc fahéjrúddal, és tegyünk bele még egy négycentis darab gyömbért vékony szeletekre vágva. Lassú tűzön, fedő nélkül főzzük fél óráig, majd forrón merjük csészékbe, és fahéj rudakkal kínáljuk.

Az almaborból készült meleg ital a forralt borhoz hasonló Fotó: Shutterstock.com

A mézeskalács ízű kakaó a gyerekek kedvence lehet. Hozzávalók: négy csésze tej, fél csésze kakaópor, negyed csésze barna cukor, negyed csésze fehér cukor, fél teáskanál őrölt fahéj, fél teáskanál szegfűbors, fél teáskanál őrölt gyömbér, fél teáskanál vanília-kivonat, csipetnyi tengeri só, és tejszínhab a tálaláshoz.

Egy közepes lábasban melegítsük meg a tejet. Közben egy tálkában keverjük össze a kakaóport, a cukrot és a fűszereket. Adjuk hozzá a tejhez, és állandó keverés mellett forraljuk fel. Tálaljuk tejszínhabbal, a tetejét szórjuk meg fahéjjal!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!