Receptek

2016.05.21. 09:48

Mosolygós fogások - Ezzel nem hibázhatunk a vasárnapi ebédnél

SZENTGOTTHÁRD - A vasárnapi ebédnél ezzel a fogással biztosan nem hibázhatunk. Gombával és sonkával töltött bundás karajt készítünk párolt rizzsel és a vidámság kedvéért mosolygó sárgarépával.

Melus Marcell

A hozzávalók: 60 dkg sertéskaraj, 10 dkg füstölt sonka (szeletelt), 15-20 dkg laskagomba, 1 fej vöröshagyma, 20 dkg sárgarépa, 25 dkg rizs, 2 gerezd fokhagyma, majoránna, bors, só. Ezeken kívül liszt, tojás és zsemlemorzsa a panírozáshoz.

Fotó: Melus Marcell

A tisztított laskagombát felcsíkozzuk, feldaraboljuk és a fél karikára vágott vöröshagymával megpirítjuk. Csak akkor sózzuk, amikor már megpirult, ugyanis ha előbb tennénk, akkor a fűszer kioldaná a gombában levő nedvességet.

A karajt nyitott szeleteléssel négy, 15 dekás adagra vágjuk, klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.

A sonkaszeleteket ráfektetjük a karajszeletekre, majd rátesszük a lé nélküli gombát, majoránnával megszórjuk és ügyesen összehajtjuk, „összepasszítjuk” őket, a szokásos módon panírozzuk, és bő olajban kisütjük.

Elkészítjük a párolt rizst, amibe most két gerezd fokhagymát dobunk bele ízesítésként. A sárgarépát felkarikázzuk, majd olívaolaj és vaj keverékén körülbelül öt perc alatt szép mosolygósra pirítjuk, vigyázva, mert, ha jobban megpirul, keseredhet, sózzuk, borsozzuk, tálaláskor a rizs tetejére szórjuk, de bele is keverhetjük.

Címkék#recept

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!