Receptek

2014.11.30. 14:05

Nutellás whiskys süti receptje

Jóllehet, nem egy olcsó süteményt kínál a Vas Népe konyhájának háziasszonya, megéri vesződni vele. A finom desszert az ünnepi asztalra is kerülhet.

Simon Erzsébet

Horváth Istvánné Marcsi nem először örvendeztet meg bennünket valami különlegességgel. Ezúttal egy ünnepi asztalra való süteményt kínál.

Hozzávalók a tésztához: 4 tojás, 4 evőkanál porcukor, 4 evőkanál liszt, 2 evőkanál étolaj, fél zacskó sütőpor.

Piskótaként megsütjük, ha a tészta kihűlt, megkenjük egy evőkanál kakaópor és fél deciliter víz keverékével.

A túrós krém elkészítése: fél kilogramm túrót 15 dkg porcukorral alaposan kikeverünk. Két deciliter hullala tejszínt felverünk, óvatosan összevegyítjük a túróval, majd rákenjük a piskótára.

A nutellás whiskys szelet nem olcsó sütemény, de megéri vele vesződni. Az ünnepi asztal éke lehet a különlegesen finom desszert. Fotó: Simon Erzsébet

A csokikrémhez fél liter tejet, két csomag csokoládés pudingport, egy egész tojást és nyolc evőkanál porcukrot felfőzünk, majd 10 dkg étcsokoládét, négy evőkanál nutella krémet és öt evőkanál whiskyt keverünk hozzá.

Miután a massza kihűlt, rákenjük a túrós krémre.

A whiskys tejszínhabhoz szükséges két deciliter hullala, két csomag habfixaló, egy evőkanál nutella és négy evőkanál whisky. Ezekből kemény habot verünk, a csokis krémre kenjük, majd kakaóporral meghintjük és hűtjük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!