Receptek

2016.06.25. 07:13

Őrülten jó halvacsora

Ezen a hétvégén egy különlegességgel lepjük meg olvasóinkat. Elmondjuk, hogyan készül a tilápiafilé rozmaringos morzsában, újhagymás zöldségpürével.

Melus Marcell

A hozzávalók: 80 dekagramm tilápiafilé, 40 deka burgonya, 40 deka sárgarépa, 60 deka zsenge karalábé, 1 csokor újhagyma, 5 dekagramm vaj, 2-3 evőkanál tejföl, őrölt rozmaring, őrölt bors, valamint zsemlemorzsa.

A megtisztított zöldségeket feldaraboljuk és sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. Közben az újhagymát felkarikázzuk. A zöld részéből érdemes egy-két szálat félrerakunk a végén díszítéshez, a többit pedig a vajon pár perc alatt megfonnyasztjuk.

A megfőtt, megpuhult zöldségeket egy burgonyatörővel szép „simára” törjük, majd végül hozzákeverjük a hagymát a vajjal együtt. Tejföllel lazítjuk, ha szükséges, akkor sózzuk, borsozzuk!

Amíg a zöldségek főnek, addig is kihasználhatjuk az időt: elkészítjük a filéket. Kedvünkre daraboljuk; én általában csak hosszában vágom ketté. Ezután sózzuk, borsozzuk és rozmaringgal szórjuk meg. Ha ezzel készen vagyunk, akkor zsemlemorzsába forgatjuk, illetve jól belenyomkodjuk őket! A legfontosabb, hogy forró zsiradékban, mindössze öt-hat perc alatt szép pirosra sütjük a tilápia szeletkéket.

Tálaláskor a félretett hagymaszárból csíkokat vagy karikákat vágunk és megszórjuk vele. Aki szereti a pikánsabb ízeket, egy kiskanál mustárt keverhet a pürébe.

Címkék#recept#Hal

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!