Receptek

2013.11.23. 20:12

Paprikás csirke recept

Olvasónk Nagy Istvánné receptje.

Hozzávalók

6 db kisebb csirkecomb
1 csapott evőkanál só
2 fej vöröshagyma
2 db húsos zöldpaprika
3 evőkanál olaj
1 csapott evőkanál pirospaprika
1 db paradicsom
1,5 dl alacsony zsírtartalmú tejföl
3 evőkanál liszt

Elkészítés

A húsról lefejtjük a bőrt, majd enyhén lesózzuk,félrerakjuk. A hagymát a paprikával finomra vágjuk, majd vajon vagy olajon megfuttatjuk. A pirospaprikát rászórjuk, és azonnal egy kevés vízzel felengedjük. A cikkekre vágott paradicsomot hozzáadjuk, majd közepes lángnál zsírjára sütjük.

Ekkor a húsdarabokat belerakjuk, és mindkét oldalon fehéredésig sütjük. Ezután kb. 3 dl vízzel felengedjük, megsózzuk, lefedjük és kb. 50 percig alatt puhára pároljuk. Végül a húst szűrőkanállal kiszedjük, óvatosan egy tálba rakjuk. Levét a tejföllel, liszttel sűrítjük, 2-3 percnyi forralás után átszűrjük, hogy sima, csomómentes legyen. Tálaláskor a csirkét a paprikás mártásba visszarakjuk, megforrósítjuk,és galuskával tálaljuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!