Receptek

2013.11.23. 20:36

Recept: Ananászos-áfonyás charlotte

Olvasónk Pipicz Szilvia receptje.

Hozzávalók:

A tésztához:

7 tojás
7 evőkanál cukor
7 evőkanál liszt
20 dkg baracklekvár

A töltelékhez:

60 dkg túró
10 dkg porcukor
2 tasak vaníliás cukor
4 dl tejszín
1 doboz ananászkonzerv
2 evőkanál zselatin
1 citrom reszelt héja
10 dkg áfonyalekvár

Elkészítés:

Egy nagy tepsit (pl. gáztepsit) kibélelünk sütőpapírral.A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. Apránként a lisztet és a tojáshabot is beleforgatjuk. A masszát a tepsibe öntjük, egyenletesen szétkenjük. A sütőben 15-18 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve meglisztezzük, kiborítjuk, a papírt lehúzzuk róla, és fölcsavarjuk. Kihűtjük.

A hideg tésztát kihempergetjük, lekvárral megkenjük,újból föltekerjük.A töltelékhez a túrót szitán áttörjük, a porcukorral és a vaníliás cukorral ízesítjük. A tejszínt kemény habbá verjük. Az ananászt lecsepegtetjük,levét félretesszük, az ananászt apróbb darabokra vágjuk. A zselatint 2 dl ananászlébe áztatjuk (ha a konzerv levéből nem lett ennyi, vízzel pótoljuk), felmelegítjük, majd a túrókrémbe csorgatjuk. Hozzáadjuk a tejszínhabot és a masszát három részre osztjuk. Az egyikbe a reszelt citromhéjat keverjük, a másikba az apróra vágott ananászt, míg az utolsó harmadát áfonyalekvárral ízesítjük.

A piskótatekercset fél cm vastagon felszeleteljük,és kibélelünk vele egy kb. másfél liter űrtartalmú félgömbformát. A háromféle túrós krémet belerétegezzük, a tetejét elsimítjuk, és 5-6 órán át (egy éjszakán át) dermesztjük. A formából kiborítva tálaljuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!