Receptek

2014.04.14. 17:11

Recept - Húsvéti csirkeleves zsemlés gombóccal

Olvasónk Berei Ferencné receptje.

Hozzávalók:

1,2 kg csirke
vegyes zöldség
1 kisebb fej vöröshagyma
2 szál újhagyma
2 szál zeller zöldje

bors
ételízesítő

A zsemlés gombóchoz:

2 db zsemle
2 tojás

bors
1 kis fej vöröshagyma
2 kávéskanál petrezselyemzöld
1 evőkanál liszt
olaj

Elkészítés

A csirkét a hozzávalókkal feltesszük főni, habozzuk, hozzátesszük a zöldségeket. Ha a hús már puha, kivesszük, hűlni hagyjuk, majd felvagdaljuk formásan. A zsemlés gombóchoz a zsemléket vízben megáztatjuk, kinyomkodjuk alaposan, 2 tojássárgáját, sót, borsot adunk hozzá. A vöröshagymát felaprítjuk, olajon megfonnyasztjuk és a töltelékhez adjuk a petrezselyem zöldjével együtt. Jól összedolgozzuk, a végén a tojások fehérjét keményre felverve adjuk a tésztához és beleszitáljuk a lisztet. Lazán belekeverjük és kis gombócokat készítünk, kevés zsiradékban kisütjük és ezt adjuk cérnametélt helyett levesbetétnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!