Receptek

2014.03.26. 16:39

Recept: Oldalas kapros káposztával

Olvasónk Berei Ferencné receptje.

Hozzávalók:

60 dkg savanyú káposzta
1 kg oldalas
1 csomag kapor
10 dkg füstölt szalonna

bors
csipetnyi őrölt kömény
10 dkg vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 dl tejföl
pirospaprika

Elkészítés:

Az oldalast kisebb darabokra vagdaljuk, mossuk. A káposztát mossuk át. A szalonnát kockára vagdaljuk, saját zsírjában kiolvasztjuk, rátesszük a vöröshagymát apróra vagdalva, pirítás közben hozzáadjuk a leszűrt savanyú káposztát. Sóval, borssal, köménnyel, kaporral, piros paprikával, fokhagymával ízesítjük, 1 dl vizet öntünk rá és felforraljuk.

Az edény alját beborítjuk a káposzta felével, rátesszük a leszűrt oldalast és a maradék káposztával beborítjuk. Lefedjük és 70 percig a sütőben puhítjuk. Vége felé tejfölt locsolunk rá és további 20 percig pirítjuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!