2014.03.26. 16:39
Recept: Oldalas kapros káposztával
Olvasónk Berei Ferencné receptje.
Hozzávalók:
60 dkg savanyú káposzta
1 kg oldalas
1 csomag kapor
10 dkg füstölt szalonna
só
bors
csipetnyi őrölt kömény
10 dkg vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 dl tejföl
pirospaprika
Elkészítés:
Az oldalast kisebb darabokra vagdaljuk, mossuk. A káposztát mossuk át. A szalonnát kockára vagdaljuk, saját zsírjában kiolvasztjuk, rátesszük a vöröshagymát apróra vagdalva, pirítás közben hozzáadjuk a leszűrt savanyú káposztát. Sóval, borssal, köménnyel, kaporral, piros paprikával, fokhagymával ízesítjük, 1 dl vizet öntünk rá és felforraljuk.
Az edény alját beborítjuk a káposzta felével, rátesszük a leszűrt oldalast és a maradék káposztával beborítjuk. Lefedjük és 70 percig a sütőben puhítjuk. Vége felé tejfölt locsolunk rá és további 20 percig pirítjuk.