Receptek

2013.11.23. 20:28

Recept: Vörösboros vadpörkölt galuskával

Olvasónk Németh Zoltán receptje.

Hozzávalók:

1 kg vadhús (szarvas, őz, vaddisznó)
fél kg vöröshagyma
2 közepes gerezd fokhagyma
1 teáskanál pirospaprika
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
ízlés szerint Erős Pista

2-3 evőkanál étolaj
1 l száraz vörösbor

Elkészítés:

A húst a főzést megelőző este felaprítjuk, és beáztatjuk annyi borba, hogy éppen csak ellepje.A hússal együtt beáztatjuk a hagyma egyik felét,továbbá belepréseljük a fokhagymát is. Éjszakára ebben a páclében hagyjuk, egyrészt hogy a húst az ízek minél jobban átjárják, másrészt,a hús addig is puhul. Főzés előtt az étolajra ráaprítjuk a hagyma másik felét, és zsemleszínűre dinszteljük.

Ha ez megvan, egy szűrővel kiemeljük a húst a pácléből, és a forró hagymás olajon megfuttatjuk, megszórjuk piros paprikával. Ekkor ráöntjük a borból képződött páclevet,majd ebbe beletesszük a zöldpaprikát, a kockára vágott paradicsomot, továbbá ízlés szerint Erős Pistát. Addig főzzük, amíg a hús puha nem lesz. Ha a páclé főzés közben elpárolog, de a hús még nem puha, felöntjük a maradék borral vagy vízzel. A főzőlének olyan mértékben kell elpárolognia, hogy jó sűrű szaft keletkezzen. Ízlés szerint sózzuk. Galuskával tálaljuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!