Receptek

2015.10.27. 06:44

Sokáig friss marad a sütőtökös süti (recept)

Újabb szezonális süteménnyel jelentkezett Kőrösi Ferencné, Manyika, oldalunk tanácsadója. Az alapanyag sütőtök, hiszen mindből csak nem készült vigyorgó lámpás...

Magyar Hajnalka

12 dkg barnacukrot, 15 dkg puha vajjal, 1 kávéskanál vanília aromával habosra keverünk, majd egyenként 2 egész tojást hozzáadunk. Ha jól kikevertük, tegyünk bele 25 dkg megsütött és lehéjazott sütőtököt, keverjük össze és fokozatosan adjuk hozzá a szárazanyagokat, ami nem más, mint 30 dkg lisztben elkevert 1 teáskanál szódabikarbóna, fél tk só, 1 tk fahéj, fél teáskanál reszelt gyömbér. Nyomózsákba is tehetjük, de két kiskanál segítségével is kialakíthatjuk a mintegy 4 centiméteres halmocskákat, melyeket sütőpapírral bélelt tepsibe rakunk, egymástól 3 centiméteres távolságot tartva. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15–20 percig sütjük. Ne szárítsuk ki.

A kisült tallérokat díszíthetjük olvasztott csokival, sokáig eláll. Még érdekesebb, ha kettőt összeragasztunk az alábbi krémmel: 25 dkg maszkarpone, 1 evőkanál porcukor, 2 evőkanál narancslé, 3 dkg puha vaj. Töltve már ne tároljuk sokáig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!