Receptek

2015.07.10. 13:05

Szerb rakott lecsó recept

Olvasónk Baricza Tiborné receptje

Hozzávalók:

75 dkg zöldpaprika
75 dkg paradicsom
3 fej vöröshagyma
12 dkg húsos füstölt szalonna
2 pár virsli vagy krinolin
4 dkg zsír
50 dkg burgonya
1 kiskanál pirospaprika

Elkészítés

A zsíron megpirítjuk a vékony karikákra vágott vöröshagymát, meghintjük a paprikával, belevágunk 2-3 paradicsomot, és megsózva pörköltlevet készítünk belőle. Megtisztítjuk, kicsumázzuk és karikára vágjuk a zöldpaprikát, felszeleteljük a paradicsomot. Héjában megfőzzük, megtisztítjuk és felszeleteljük a burgonyát. A pörköltlével kikenünk egy mély tűzálló tálat, egy sor burgonyát terítünk rá, erre kétujjnyi magasságban zöldpaprika-karikákat halmozunk, és betakarjuk paradicsomszeletekkel. Karikákra vágott virslivel, majd ismét zöldpaprikával, és paradicsommal folytatjuk a rétegezést, és megöntözzük a pörköltlével. Megsózzuk, tetejére néhány szelet paradicsom jön meg a maradék burgonya, és befedjük a vékonyra vágott füstölt szalonnával. Meglocsoljuk néhány evőkanál vízzel, és forró sütőben 35–40 percig sütjük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!