Receptek

2014.08.22. 15:03

Szilvás lepény recept

Olvasónk Halász Ferencné receptje.

Hozzávalók:

5 tojás
20 dkg porcukor
20 dkg margarin
20 dkg liszt
0,5 dl rum
1 csomag vaníliás cukor
50 dkg magozott szilva
fahéjas porcukor

Elkészítés

A cukrot habosra keverjük a margarinnal, egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd felváltva apránként a lisztet és a tojások kemény habbá vert fehérjét, végül a vaníliás cukrot és a rumot. Tetejét dúsan megszórjuk félbevágott szilvával, és kizsírozott, lisztezett tepsiben aranysárgára sütjük. Ha kissé kihűlt, a tetejét meghintjük fahéjas porcukorral.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!