Receptek
2014.08.22. 15:03
Szilvás lepény recept
Olvasónk Halász Ferencné receptje.
Hozzávalók:
5 tojás
20 dkg porcukor
20 dkg margarin
20 dkg liszt
0,5 dl rum
1 csomag vaníliás cukor
50 dkg magozott szilva
fahéjas porcukor
Elkészítés
A cukrot habosra keverjük a margarinnal, egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd felváltva apránként a lisztet és a tojások kemény habbá vert fehérjét, végül a vaníliás cukrot és a rumot. Tetejét dúsan megszórjuk félbevágott szilvával, és kizsírozott, lisztezett tepsiben aranysárgára sütjük. Ha kissé kihűlt, a tetejét meghintjük fahéjas porcukorral.
Ezek is érdekelhetik
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Feliratkozom a hírlevélre