2012.11.12. 18:27
Terítéken a libanyak
Ikervár - Közösségerősítő ünnep a Márton-napi gasztrokulturális családi nap, amelynek középpontjában a liba állt.
A zsibvásár színes, vidám forgatagként indította a másfél évtizedes népünnepélyt. Az avatásra váró kemencéből (Gájer Mihály építette) kiszökő ínycsiklandó illatok már kora délután kulináris gyönyöröket ígértek. Fülöp Csaba kemencemester erdélyi langallóval, sült tökkel, ludaskásával várta a vendégeket. A kemencés finomságok mellett természetesen a már hagyományos ételek, italok - libazsíros kenyér lilahagymával, sült liba-darabkák, túrós, almás, meggyes, tökös rétesek, újbor - is megjelentek.
A "kulturális étlapon" a gyermekszínjátszók, a Castrum Gemini Énekegyüttes és a kaposvári Vaskarika népzenei együttes szerepelt. Az újboros hordót csapra verve kiderült, hogy ebben az évben is a Csuszkati dűlőből származó vörösbor kínálja magát. Az ételek versenyében a közös pont a liba volt.