Receptek

2012.11.12. 18:27

Terítéken a libanyak

Ikervár - Közösségerősítő ünnep a Márton-napi gasztrokulturális családi nap, amelynek középpontjában a liba állt.

Vas Népe

A zsibvásár színes, vidám forgatagként indította a másfél évtizedes népünnepélyt. Az avatásra váró kemencéből (Gájer Mihály építette) kiszökő ínycsiklandó illatok már kora délután kulináris gyönyöröket ígértek. Fülöp Csaba kemencemester erdélyi langallóval, sült tökkel, ludaskásával várta a vendégeket. A kemencés finomságok mellett természetesen a már hagyományos  ételek, italok - libazsíros kenyér lilahagymával, sült liba-darabkák, túrós, almás, meggyes, tökös rétesek, újbor - is megjelentek. 




A "kulturális étlapon" a  gyermekszínjátszók,  a Castrum Gemini Énekegyüttes és a kaposvári Vaskarika népzenei együttes szerepelt. Az újboros hordót csapra verve kiderült, hogy ebben az évben is a Csuszkati dűlőből származó vörösbor kínálja magát. Az ételek versenyében a közös pont a liba volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!