Receptek

2015.04.22. 15:06

Vasi parasztpecsenye recept

Olvasónk Bolla Lászlóné receptje.

Hozzávalók:

60–70 dkg sertéslapocka vagy tarja
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál majoránna
1 kávéskanálnyi pirospaprika
őrölt bors
tenyérnyi máj
2 tojásnyi zsír

Elkészítés

A húst kétujjnyi darabokra vágjuk, a zsírt a lábasba tesszük, és belerakjuk a feldarabolt húst. A felaprított hagymát, a majoránnát, a sót és a pirospaprikát hozzátesszük és elkeverjük. Megborsozzuk, vizet öntünk alá, és erősebb tűzön, fedő alatt sütjük tovább. Ha félig megpuhult, levesszük a fedőt, és zsírjára sütjük. Ezután a csíkokra vágott májat is beletesszük. Addig sütjük, míg a máj megduzzad és megpuhul. Rátesszük a zúzott fokhagymát, sós burgonyával tálaljuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!