Reklám

2016.06.28. 13:29

A Föld energiája élteti a lakásokat (x)

A legkorszerűbb technológia párosul a környezettudatossággal. A foglaláshoz elegendő 500 ezer forintot befizetni és máris biztosíthatja helyét a jövő lakóparkjában.

Az egykori Latex-gyár helyén rövidesen új lakóházak nőnek ki a földből. A Gyöngyös-patak Lakóparkban, az első ütemben 42 olyan különleges lakás épül, ahol lényegesen kevesebbet kell majd fizetni a fűtésért és a légkondicionálásért, mint egy hagyományos technológiával épült ingatlanban. A lakások kedvező rezsiköltségének titka, a geotermikus hőszivattyúk alkalmazása – tudtuk meg Ökrös Sándortól, a beruházó cégcsoport vezetőjétől, aki mindjárt az elején leszögezte – a legmodernebb energetikai megoldás minden lakás esetében benne van az alapárban.

A geotermikus hőszivattyú egy olyan fűtési/hűtési rendszer, amely télen a hőforrásként használt talajból vonja el a hőt és adja le az épület felé, nyáron pedig éppen fordítva működik: a ház belsejéből vonja el a hőt, majd adja le a talaj felé. A geotermikus hőszivattyú rendszer gyakorlatilag a talaj állandó hőmérsékletét használja ki annak érdekében, hogy csökkentse a hűtés és a fűtés működési költségeit, valamint növelje hatékonyságukat. Nincs a hagyományos klímák által okozott allergiás megbetegedés, légiós betegség. A komfortérzetet ráadásul tovább növelik azzal, hogy a lakásokba nem építenek be radiátorokat. A fűtési rendszer csövei a mennyezetben futnak, ezen kívül a csempézett helyiségekben (konyha és fürdőszoba) padlófűtés is lesz. A felmelegített mennyezet és padló kiemelkedően kellemes hőérzetet biztosítanak, messze megelőzve a radiátoros rendszereket. A kellemetlen mellékhatások, - mint a klímazaj, fokozott hideglevegő áramlás vagy forró radiátor - ki vannak küszöbölve. A geotermikus energiahasznosítás óriási előnye, hogy – más alternatív energetikai megoldásokkal ellentétben – időjárástól és napszakoktól függetlenül egyenletes teljesítményt nyújt.

A Föld fosszilis energiahordozó tartalékai (földgáz, nyersolaj, szén) kimerülőben vannak, az energiaárak folyamatos emelkedése várható. Geotermikus energia alkalmazásával a Gyöngyös-patak Lakópark lakói környezettudatos lakókörnyezetet választva élvezhetik a lakópark minden előnyét, miközben a várható gázár-emelések miatt sem kell aggódniuk.

A hőszivattyús fűtési és hűtési megoldás a legmodernebb technológiát övezi a környezettudatossággal, amelynek legkézzelfoghatóbb eredménye az alacsony rezsi. Nem véletlen, hogy nagyon népszerű ez a megoldás a vásárlóknál.

Ha már vásárlás, kíváncsiak voltunk milyen fizetési konstrukcióban köthetőek le a 2017 év végén elkészülő lakások. Kiderült, a lakások 500 ezer forint ügyvédi letétbe történő befizetéssel lefoglalhatóak. Előszerződéskor, ami az építkezés szeptemberi megkezdésekor kötendő, elegendő majd mindössze a vételár 20 százalékát kifizetni a maradék 80 százalékot pedig ráér közvetlenül a lakás átadása előtt. Mindez úgy lehetséges – tudtuk meg Ökrös Sándortól – hogy a Gyöngyös-patak Lakópark két tőkeerős cégcsoport: az Ister Csoport és a Gestor Csoport közös projektje. Mindkét cég a 90-es évek óta foglalkozik ingatlanfejlesztéssel. Számos sikeres projektet tudhatnak maguk mögött mind a lakó- mind pedig a kereskedelmi ingatlanok piacán.

Az épülő lakópark fekvése minden szempontból ideális. Bár elhelyezkedése és a zöld terület nagysága teljes mértékben kertvárosi jellegű, mégis alig néhány percnyi autóútra fekszik a belvárostól a sportpályáktól és a kórháztól, ráadásul a közelben számos bevásárlóközpont található. Az épületegyüttes által kínált lakókörnyezet egyedülálló adottságokkal rendelkezik, hiszen alacsony beépítettség mellett nagy parkosított területekkel, különleges védett fasorral, saját játszótérrel, belső parkolóval várja jövendő lakóit, és mindezt Szombathely belvárosában.

A lakóparkkal kapcsolatos összes információt a Gyöngyös-patak Lakópark honlapján találja: www.elado-lakas-szombathely.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!