Reklám

2016.09.28. 21:24

Kiegészítő visszér kezelés, amit ne hagyjon ki! (x)

A visszér kezelése terén nélkülözhetetlen a szakorvos felkeresése, ám a természetes gyógymódoknak is kiemelt jelentősége van a probléma megelőzésében, valamint a javulás érdekében.

Az elnehezedő láb érzése az első jel, ami arra utal, hogy a keringési rendszerrel e téren nincs minden rendben. A már jól látható visszerek nem csak esztétikai problémát okoznak, de gyakran fájdalommal is járnak. Ismerve a betegség jelentette egészségügyi kockázatokat, célszerű mihamarabb elkezdeni a kezelést, amelyhez megéri természetes segítséget is igénybe venni.

Le a felesleggel!

Legyen szó bármilyen egészségügyi problémáról is, a súlyfelesleg az esetek többségében szerepet játszik annak kialakulásában. Nincs ez másként akkor sem, ha a visszér kezelése kerül szóba. Már akár 10 kiló plusz is a vérnyomás emelkedéséhez, magas koleszterinszinthez, szív-, és érrendszeri betegségekhez vezethet. Rendkívül fontos tehát az életmódváltás keretein belül történő fogyás, melynek mind az étkezési szokások átalakítása, mind a rendszeres testmozgás szerves részét kell, hogy képezze.

Minden egyes leadott kilóval kevesebb teher nehezedik az ízületekre és az érrendszerre, így a visszér kezelése során is lényeges az ilyen módon történő tehermentesítés. A betegek egyértelműen érezni fogják, hogy mozgásuk a fogyással egyidejűleg könnyebbé válik, és a visszeresség okozta fájdalmak is enyhülnek majd.

Érdemes odafigyelni a mikrotápanyagokban gazdag táplálkozásra, így nem csak a hiánybetegségek kerülhetőek el, de az érfalak is erősíthetőek. A rendszeres, komfortzónán túli mozgás szintén jótékony hatással van a szív munkájára, a jó közérzet pedig garantált egy kiadós edzés után. A cukor és a finomított szénhidrátok elhagyásával azonnal megindul a mérleg nyelve lefelé, de természetesen a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre is ajánlatos ügyelni.

Gyógynövényekkel a visszér ellen

A Hillvital.hu szakemberei azt javasolják, hogy a visszér kezelése során mindenképp érdemes bevetni a természet kínálta gyógymódokat. Vannak olyan komplex készítmények, amelyek kifejezetten a területen ideális hatóanyagokat tartalmazzák.

A naponta többször alkalmazott bedörzsölés enyhíti a fájdalmakat és az erek állapotát is javítja. A vadgesztenye minden visszér elleni krém alapvető összetevője, de bizonyított már a szőlőlevél, az indiai gázló, vagy a fekete áfonya is. Szintén jó választásnak bizonyul visszér kezelése kapcsán az olyan balzsam, amely varázsmogyorót tartalmaz.

Nem mindegy, mit fogyaszt!

A külsőleg történő kezelés mellett az sem mindegy, milyen alapanyagok kerülnek rendszeresen a tányérra. Ezen nem csak a korábban már említett fogyás múlhat, hanem az érfalak erőssége is. A friss zöldségek és gyümölcsök egyetlen nap sem hiányozhatnak az étkezésekből, hiszen ezek rengeteg rostot tartalmaznak, és persze a bennük levő vitaminok mennyisége sem elhanyagolható. Visszér kezelése terén különösen javasolt a C-vitaminban gazdag paprika, és a citrusfélék is remek választásnak bizonyulnak.

Hasznos akár étrend-kiegészítők fogyasztásával hozzájuttatni a szervezetet a szükséges mennyiségű C-vitaminhoz, vashoz, valamint cinkhez, melyek szintén jótékony hatással vannak a visszerességben szenvedők állapotára. A természetes megoldások és gyógymódok már számtalanszor bebizonyították, hogy mellékhatások nélkül képesek a betegek életminőségének javítására, valamint

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!