Reklám

2014.04.07. 10:30

Mikor vásároljunk Új abroncsot? (x)

Ismerje meg a gumiabroncsok cseréjére figyelmeztető első jeleket és hagyja, hogy a Németh Gumi Kft. szakemberei 20 éves szakmai tapasztalatai segítségével útmutatást nyújtsanak Önnek.

Bár a gumiabroncsokat egyre hosszabb használatra tervezték, eljön az idő, amikor ki kell cserélni őket. Ennek okai lehetnek: -kopás, -elöregedés,-sérülés

1. Ha az abroncsok a jogszabályi határértékig koptak

Ajánlatos rendszeresen ellenőrizni az abroncsok futófelületének kopását. De hogyan? Az alábbi módon egyszerűen meg lehet állapítani, hogy az abroncsok kopottak-e.

Minden abroncs futófelületi hornyaiban úgynevezett kopásjelzők találhatóak, ezek a futófelületben lévő hornyok aljának kisméretű kiemelkedései.
Ha a futófelület egy szintbe kerül ezekkel a kiemelkedésekkel, a futófelület mélysége valószínűleg közel van az 1,6 mm-es jogszabályi határhoz, vagy alatta van. A Németh Gumi Kft. kifejezetten ajánlja, hogy cserélje ki a gumiabroncsait a határérték elérése előtt. Ezek nem nyújtanak kellő biztonságot, másrészt használatuk jogszabályellenes is lehet. A téli abroncsok tekintetében  a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2014 január elején léptette életbe új jogalkalmazását. Az új meghatározás értelmében a téli abroncs bordázatának 4mm-nél mélyebbnek kell lennie a téli abroncs kedvező tulajdonságának érvényesülése érdekében.

2. Ha a gumiabroncson elöregedés jelei láthatók

A gumiabroncsoknak nincs megjósolható eltarthatósági ideje. Függetlenül attól, hogy, mikor készültek a gumiabroncsok, még használaton kívül vagy nem gyakori használat esetén is öregednek.  Sok tényező befolyásolja az abroncsok élettartamát, például hőmérséklet, karbantartás, tárolási és használati körülmények, terhelés, sebesség, nyomás és vezetési stílus. Ezek nagymértékben befolyásolják az abroncsok várható élettartamát.

Ezen okok miatt a Németh Gumi Kft. minden járművezetőnek ajánlja, hogy rendszeresen figyeljen oda abroncsainak külső megjelenésére, hogy láthatók-e rajtuk az öregedés és az anyagfáradás egyértelmű jelei. Ezek közé tartozhat a külső futófelület, a vállrész és az abroncsperem gumijának repedései, a deformálódás stb. Az abroncsok túlzott elöregedése csökkenti a tapadást.

A használatban eltöltött ötödik év után évente legalább egyszer alaposan át kell vizsgálni az abroncsokat. Szükség esetén kövesse a szakembereink véleményét az abroncsok cseréjével kapcsolatban. Óvintézkedésként, ha az abroncsokat nem cserélték ki a gyártástól számított 10 éven belül a Németh Gumi Kft. azt ajánlja, hogy cserélje ki őket. Még akkor is, ha használható állapotúnak látszanak és a futófelületük nem kopott le a kopásjelzőig.

3. Ha az abroncs sérült

Az abroncs súlyosan megsérülhet, ha menet közben szilárd tárgynak, például járdaszegélynek, kátyúnak vagy éles tárgynak ütközik. Ne feledje cégünk a Point S gumiabroncs hálózat tagja. Ennek következtében vásárlóinkat megilleti a nálunk vásárolt új abroncs utáni kátyúgarancia, ami nem a gyártási hibákból eredő károkra is érvényes. Olyan károkra, amelyek nem a rendeltetésszerű használat következtében keletkeztek, hanem helytelen vezetői magatartás miatt következtek be.(pl. rongálás, útpadkára, járdára történő felhajtás, kátyúba behajtás közben keletkezett sérülésekre is). Minden látható lyukat, vágást vagy deformálódást szakembereinkkel alaposan ellenőriztetni kell. Csak ők tudják megmondani, hogy a gumiabroncsot javítható-e vagy ki kell-e cserélni. Ne feledje, szakembereink segítsége nélkül soha ne használjon sérült vagy korábban defektes gumiabroncsot. Befolyásolhatja az abroncsok biztonságát. A szakember által végzett átvizsgálás feltétlenül szükséges, mert a belső sérülések nem láthatók a felszerelt abroncsokon.

A nemethgumi.hu -n folyamatos kedvezmények várják legyen az nyárigumi, téligumi vagy egy új szett felni. Webáruházunkban 15 gyártó, több száz fajta gumiabroncsa közül választhat. Ha olyan gumiabroncsra lenne szüksége, ami nincs készleten azt is viszonylag gyorsan 2-3 nap alatt tudjuk szállítani.

Amennyiben kíváncsi az éppen aktuális nyárigumi akciónkra kérem, hogy látogasson el webáruházunkba, ahol kedvezményes áron tud vásárolni, akár regisztráció nélkül is!

Keressen minket E-mail-ben, vagy telefonon, nem fogja megbánni.

Elérhetőségeink.

9700 szombathely, szent István Király u. 2

Telefon: 0694/522-670

Mobil:  0630-9-693-453

E-mail: [email protected]

Web:  www.nemethgumi.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!