Rendőrségi

2011.05.20. 10:33

Durva támadás! Nappal, a belvárosban verték össze a gimnazistákat

Egy hétfős csapat támadt premontreis gimnazistákra Szombathely belvárosában pénteken dél körül, értesült portálunk. A diákok Cooper-tesztet futottak a Városligeti pályán, innen tartottak vissza az iskolába. Ketten sérültek meg; délutánra három elkövetőt elfogtak, és negyedik társuk kiléte is ismert a rendőrök előtt.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A szombathelyi belváros szívében, az APEH-parkolóban támadt egy csoport azokra diákokra, akik iskolai futásból tartottak vissza a Premontreibe, értesült a vasnepe.hu.

A diákok premontreis egyenpólóban vonultak vissza az iskolába, amikor az APEH-parkolónál egy hétfős társaság előbb csak verbálisan inzultálta a sor végén haladó három fiatalembert, majd rájuk is támadtak. Egyikük elájult egy a fejére mért rúgástól, őt agyrázkódással szállították kórházba. Másik társának szintén fejsérülései keletkeztek, őt is kórházba vitték. A harmadik fiú megúszta kisebb karcolásokkal. Az esetnek több szemtanúja is volt, ők próbáltak a megtámadott fiúk segítségére sietni.

A sértettek és szemtanúk egybehangzó állítása szerint a támadók roma fiatalok voltak.

Úgy tudjuk, a gimnazisták tanári felügyelet nélkül sétáltak vissza.

A rendőrség nagy erőkkel kezdte el keresni az elkövetőket, információink szerint három támadót kora délután el is fogtak, és negyedik társuk kiléte is ismert a rendőrök előtt. Ellene rendőri intézkedés van folyamatban, közölte közleményében a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság. A Vas Megyei Főügyészségnél a rendőrség
kezdeményezi előzetes letartóztatásukat..

Ellenük csoportosan elkövetett garázdaság bűncselekménye miatt indítottak büntetőeljárást.

Az ügyről hétfőn délelőtt tartanak sajtótájékoztatót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!