Rendőrségi

2015.10.15. 10:51

Állatkínzás a vád - Befejeződött a nyomozás a kemestaródfai ügyben

A Körmendi Rendőrkapitányság feljelentést követően indított eljárást 2015 márciusában és vizsgálta a Kemestaródfa község egyik ingatlanán tartott állatok elhelyezésének körülményeit.

A nyomozás során kiderült, hogy egy 58 éves nő 35-40  m2 területen, ötvennégy kutyát tartott állattartásra alkalmatlan körülmények között. Az ebek sem kondíció, sem nagyság szerint nem voltak elkülönítve, továbbá megfelelő mennyiségű élelem hiányában az életük is veszélyeztetve volt. A megalapozott gyanú szerint az egymás közötti harcok okozta ellátatlan sérülések és a fekvőhelyükön talált ürülék miatt állandó volt a járványveszély. Az állattartó a kutyák oltásáról és a rendszeres állatorvosi kezelésükről sem gondoskodott.

A Körmendi Rendőrkapitányság munkatársai a több állat maradandó egészségkárosodását, vagy pusztulását okozó állatkínzás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezték és az ügyben keletkezett iratokat az illetékes ügyészségre vádemelési javaslattal megküldték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!