Rendőrségi

2013.02.15. 08:40

Megdöbbentő családi tragédia Csepregen

Csepreg - Megdöbbentő családi tragédia történt csütörtökön Csepregen. Egy apa késsel megölte két kisfiát, majd önmagával is végzett.

Kozma Gábor

Felbolydult a kisváros, az üzletekben, a pékségben, vagy épp a hivatalokban, a családi házaknál egy a téma: miért kellett meghalnia két ártatlan, tündéri szépségű kisfiúnak?

- Higgye el, nem véletlen, hogy éppen csütörtökön végzett a gyerekekkel az az őrült - mondja egy férfi a városka központjában lévő  Promenádon. Arra célozván, hogy az a bizonyos csütörtök másnak a szerelmet, a boldogságot ígéri, lévén Valentin napja.

Király Árpád polgármestert, akárcsak városának lakóit, láthatóan megrendítette a tragédia. Jelzi, nehezen talál  rá szavakat, hiszen, tudtával, semmiféle előjele nem volt.

- Képviselő-testületi ülésünk volt, úgy este 7 óra tájban ment el a tűzoltó parancsnok ellenőrizni, de semmi sem történt.  A családfő édesapja nálunk  dolgozik, megbízható, rendes ember. Egyszer csak jöttek és mondták neki, hogy menjen a házhoz, mert valami baj van.  Nem is sejtettük, hogy ekkora tragédia történt - sóhajt a polgármester, aki utal a terjedő pletykákra is.

- Az embereket foglalkoztatja a szomorú ügy. Jómagam azon az állásponton vagyok, hogy szóbeszédnek nem szabad hitelt adni. Úgy vélem, nem anyagi jellegű probléma húzódhatott a háttérben, inkább lelki dolog. Szépen éltek, a gyerekeket rendesen hordták az óvodába, nem volt semmiféle zaj körülöttük. Szociális téren sem találkoztunk, tehát egy rendben lévő, harmincas éveikben járó családról van szó - mondja Király Árpád, majd  keserűen javít: - Sajnos, csak volt szó.

A lelki gondokról hiába kérdeztünk bárkit, elzárkózott. Van, aki azt mondja, hogy anyagi gondok állnak a háttérben, de konkrétumot senki sem tud. Mások szerint a férfi féltékenységből "bekattant", de erre sincs bizonyíték.

A Bartók utcát lezáró ház a mai kor ízlését tükrözi. Modern, a tűz nyomait seholsem látni. Itt ölte meg két kisfiát, majd saját magát a férfi. Az anya, aki füstmérgezéssel kórházba vittek, majd sokkos állapotba került, férjéhez hasonlóan visszafogott életet élt. A közeli ismerősök szerint a férfi imádta feltűnően csinos feleségét és fiait. Ez a rajongás, ugyancsak feltételezések szerint, átcsaphatott féltékenységbe. Lehet, valaki rosszindulatból súgott, lehet, máson borult ki a férj, de egy biztos: a kést gyermekei ellen fordította, majd önmagával végzett.

- Érthetetlen és végtelenül megrázó ez az egész. El sem tudtam volna képzelni, hogy ezzel a szimpatikus családal ilyen szörnyűség megtörténhet - fogalmazott  Ziembicki Erzsébet, a helyi művelődési ház vezetője. - Nézze, ez egy kis hely. Edit és Szabolcs látszólag jól kijöttek egymással, két szép gyereket neveltek. Az sebet ejthetett rajtuk, hogy a férfi édesanyja, az asszonynak meg az  édesapja évekkel ezelőtt meghalt. Lehet, nem volt hova vissszanyúlni, amikor  erre igazán nagy szükségük lett volna... Nem tudom... Amikor még ide jártak szakkörözni, két jóravaló és jószándékú fiatalt ismertem meg bennük. Edit tíz éven át a mazsorett csoportunk  tagja volt, de helyén kezelte a dolgot. Tudja, más  dolgok is meghúzódhatnak a mélyben. Olyanok, hogy leépítik a családtámogatási rendszert, nem jut erő és pénz a másikkal való törődésre. Nem jut már pszichológusra sem  az iskolákban. Aki pedig kiszúrhatná, hogy a gyerek, mondjuk, miért is zárkózott. Szerintem ez a tragédia felhívja a figyelmet az egymás iránti  felelősségre is. Arra, hogy nem intimpistáskodva, de igenis kérdezzük meg: segíthetek valamiben?

Az asszonyt sokkos állapota miatt kórházban kezelik

Nagy Lajos elmondta, hogy az asszonyt füstmérgezés gyanújával vitték kórházba, de jelenleg inkább sokkos állapota miatt szorul kezelésre. A beteg nincs abban az állapotban, hogy a sajtó kérdéseire válaszoljon, a kórház pedig a beteg érdekeit szem előtt tartva elzárkózik attól, hogy bővebb információt adjon - közölte. Kazmar Enikő, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtök este a nyomozás érdekeire hivatkozással csupán annyit közölt, hogy két kisgyermek és egy férfi holttestét találták meg egy csepregi családi házban.

Rendőrök állnak egy családi ház előtt a Vas megyei Csepregen, a Bartók Béla utcában 2013. február 15-én, ahol két kisgyermek és egy férfi holttestét találták meg előző este. A hivatalosan még meg nem erősített információk szerint a férfi rátámadt a családjára. Az anyának sikerült kimenekülnie a házból, így túlélte a családi tragédiát. MTI Fotó: Nyikos Péter

Egy csepregi lakástűzről érkezett a bejelentés a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére február 14-én, csütörtökön este. A helyszínre érkező rendőrök egy harminchat éves férfi és egy hat, illetve egy három éves fiúgyermek holttestét találták meg a családi ház fürdőszobájában.

A Vas Megyei Rendőrkapitányság tájékoztatása szerint a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a gyermekek bűncselekmény áldozatai lettek, melynek elkövetésével a férfi megalapozottan gyanúsítható. A helyszíni szemle és az ezzel párhuzamosan bevezetett rendőri intézkedések adatai szerint megalapozott a gyanú, hogy a férfi a gyermekek anyját bezárta a ház egyik helyiségébe, majd felgyújtotta az ingatlant és saját magával is végzett. A nőnek sikerült kimenekülni az épületből, jelenleg kórházi ellátás alatt áll.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya több emberen, tizennegyedik életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt, szakértők bevonásával folytatja a nyomozást.


Nagyobb térképre váltás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!