Rendőrségi

2017.01.19. 10:18

Egy kosárból lopták ki a pénztárcát a fiatalok Szombathelyen - Egy órán belül elfogták őket

Két 15 éves fiú egy gyalogos kosarából lopta ki a pénztárcát, amit később visszaadtak ugyan, de a bankjegyek már nem voltak benne. A rendőrök egy közeli utcában elfogták őket.

A bejelentéstől számított egy órán belül elfogták a rendőrök azt a két szombathelyi fiatalt, akik egy gyalogosan közlekedő asszony kosarából kivették a pénztárcáját és elszaladtak a benne lévő iratokkal és készpénzzel együtt szerdán. A 15 éves fiúk kisvártatva visszavitték az erszényt, amelyből csak a bankjegy hiányzott. A rendőrök az egyik helyszínhez közeli utcában igazoltatták őket, majd mindkettejüket előállították a Szombathelyi Rendőrkapitányságra. Velük szemben lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet arra, hogy soha ne hagyják pénztárcájukat, egyéb értékeiket szem előtt! Tegyék azt kabátjuk belső zsebébe, vagy egy jól zárható kézitáskába. A hosszú vállövvel rendelkező táskát célszerű magukon keresztben viselni és olyan hosszúra hagyni, hogy kezüket a húzózáron, csaton tarthassák. Az áldozattá válás elkerülése érdekében legyenek körültekintőek! Ha mégis megtörtént a bűncselekmény, forduljanak a rendőrséghez és hívják a 112-es központi segélyhívó telefonszámot!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!