Rendőrségi

2015.06.05. 05:09

El akarta vágni felesége torkát, majd kiugrott a nyolcadik emeletről egy férfi Szombathelyen (frissítve)

A döbbenetes tragédiáról beszél mindenki a Kodály Zoltán utcában: péntekre virradóra egy középkorú, buszsofőrként dolgozó férfi el akarta vágni a felesége torkát, majd kiugrott a nyolcadik emeletről.

Cseszkó Tamás

Oladon a Kodály Zoltán utca a lakótelep egyik leghosszabb utcája, több száz család él ott panellakásokban. A lakókat pénteken hajnalban sokkolta a hír, hogy a háromgyermekes apuka megvágta felesége torkát, majd rögtön szörnyet halt, miután kiugrott a nyolcadik emeleti erkélyükről.

– Hajnali négy óra lehetett, óriási dübörgésre ébredtünk fel, majd hallottuk, ahogy a falszomszédunk kislánya teljes erejéből sikít – mondta el lapunknak az egyik fültanú, hozzátéve, hogy később a szirénák hangjára lettek figyelmesek. – Lefutottunk, hogy mi történhetett, és láttuk, hogy holtan fekszik a földön az erkélyszomszédunk. Nem sokkal később tolószékben hozták le a feleségét, el volt vágva a nyaka, láthatóan sokkos állapotban volt – tudtuk meg.

– A tízéves kislányom harminc centiméterre feküdt a szomszéd erkélytől, szerencsére nem hallott semmit, ma viszont már az iskolában is mindenki a szörnyű tragédiáról beszélt – mondja egy másik lakó.

– Miskolcról költöztek ide, rendszeresen veszekedtek, gondolkodtunk is rajta, hogy kihívjuk a családsegítőket, mert az apa ütötte is a gyerekeket – mondta ottjártunkkor egy kutyáját sétáltató hölgy, aki szintén az említett lépcsőház lakója, így a falakon keresztül ő is fültanúja lehetett a drámának.

– Nem hinném, hogy szerelemféltés történt, hiszen mindig együtt voltak – mondja egy másik hölgy, aki szerint elképzelhetetlen, hogy az asszony félrelépett volna, hiszen szinte folyamatosan a férje mellett volt.

– Ami a tragédia, hogy még két nappal ezelőtt is láttam, amint a 35-ös buszt vezeti, még jó, hogy nem akkor borult el az agya – mondta egy másik férfi. – Az apuka nagyon agresszívan viselkedett, a szomszédból rendszeresen hallottuk, hogy üvölt a feleségével. Néhány évvel ezelőtt a fiam átment hozzájuk, kérte őket, hogy ne lármázzanak. Akkor pár hónapig nem is volt probléma, az utóbbi időben azonban újra elszabadultak az indulatok. Nem egyszer láttuk a legkisebb gyermeküket kisírt szemmel ülni a buszon, ráadásul az volt a férfi szokása, hogy míg ő a buszt vezette, a családjának is vele kellett tartania – mondta egy másik lakó, azt azonban ő is cáfolta, hogy durva életet éltek volna.

– Soha nem láttuk részegen, és nem hinném azt sem, hogy szerelmi tragédia történt, inkább arról lehet szó, hogy egy pillanatra teljesen elborult az agya a férfinek – hangzott el.

Nem ez az első tragédia a Kodály Zoltán utcában, több mint tíz évvel ezelőtt egy ember akasztotta fel magát a mostani öngyilkos férfi erkélyének szomszédjában, 2012-ben pedig egy 23 éves fiú ugrott ki az ablakon két házzal arrébb.

A rendőrség emberölés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított az ügyben. A tragédia után nem sokkal a nyomozók sátrat emeltek a holttest köré, kihallgatták a szomszédokat. Sajtóértesülések szerint az asszony pénteken délután még életveszélyes állapotban volt.

 

 

A rendőrség az alábbi tájékoztatást adta honlapján:

Életveszélyesen megsebesítette feleségét

A helyszíni szemle jelenleg is folyamatban van Szombathelyen. Életveszélyes sérüléseket okozott feleségének, majd kiugrott nyolcadik emeleten lévő lakásuk ablakából egy 58 éves szombathelyi férfi 2015. június 5-én 4 óra körüli időben. A férfi a helyszínen életét vesztette. A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított az ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!