Rendőrségi

2017.01.12. 08:57

Eladta a lefoglalt autót, az adóhivatal csak a hűlt helyét találta

Adótartozás miatt lefoglalták az autóját, a vádlott ennek ellenére eladta a járművet. Korábban is bűnözött már, most felfüggeszthetik a próbaidejét.

Bakos Ágnes

A vád zártörés és a Sárvári Járási Ügyészség emelt vádat a férfi ellen. Az a bűne, hogy feltörte a saját kocsiját, pontosabban a járművet már 2015 szeptemberében lefoglalta az adóhivatal. Figyelmeztették a tulajdonost, hogy nem adhatja el, nem semmisítheti meg, köteles megőrizni. Ennek ellenére feltörte a kocsit, és eladta egy ismeretlen személynek már tavaly januárban. Áprilisban mentek a lefoglalt járműért az adóhatóság munkatársai – szó szerint a hűlt helyét találták. A férfit egy korábban elkövetett bűncselekmény miatt próbaidőre bocsátották – ennek megszüntetésére tett indítványt a Sárvári Járási Ügyészség és azt javasolja, pénzbüntetéssel sújtsák a zártörőt – tájékoztatott dr. Fülöp Hajnalka, a Vas Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!