Rendőrségi

2016.08.12. 10:05

Ellopták egy szombathelyi adatait - útlevélhez kellett

Ellopták egy szombathelyi adatait, hogy egy vépi férfi útlevelet készíthessen. Májusban tűntek el az iratok a lakásból. Az igazolványok útlevél készítéséhez kellettek. A hamisítót elfogták a rendőrök.

Budai Dávid

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság honlapján tette közzé, hogy egy szombathelyi lakos már májusban jelezte a rendőröknek, hogy lakásából eltűntek a személyes iratai, köztük: a személyazonosító igazolványa, a lakcímkártyája és az adóigazolványa. A nyomozás során kiderült, hogy a sértett nevére kiállított okmányokat útlevél készítéséhez akarta felhasználni egy 25 éves vépi férfi.

A Szombathelyi Rendőrkapitányság a H. Zoltánnal szemben közokirat-hamisítás bűntett és okirattal visszaélés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást befejezte és a keletkezett iratokat a Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészségre vádemelési javaslattal megküldte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!