Rendőrségi

2015.01.22. 18:14

Emberek rekedtek az égő csarnokban – Lokalizálást és mentést gyakoroltak a tűzoltók

Egy nagy festőcsarnokban keletkezett tűz miatt riasztották a tűzoltókat csütörtökön délelőtt Vépre. A jelzés persze nem éles riasztás volt, gyakorlatozni vonultak a szombathelyi, sárvári és körmendi hivatásos tűzoltók.

Egy veszélyes anyagokkal foglalkozó üzemben gyakorlatoztak a megye hivatásos tűzoltó egységei ma délelőtt. A gyakorlat célja az volt, hogy az állomány megismerje az üzem sajátosságait, a munkafolyamatokból adódó veszélyeztető tényezőket, továbbá azokat a körülményeket, amelyeknek egy esetlegesen kialakuló tűz oltásánál fontos szerepe lehet.

A műveletirányítási központba érkező bejelentés alapján az üzem központi csarnoképületében, a festő-fényező helyiségben keletkezett tűz, amely onnan rövid idő alatt a festékraktárra is átterjedt. A tűz rohamosan terjedt, a hatalmas csarnok füsttel telítődött, és mérgező gázok szabadultak a levegőbe.

Az esethez riasztott tűzoltó egységek azonnal megkezdték a felderítést és a lángok megfékezését. A dolgozók elmondása szerint egyik társuk az épületben rekedt, ezért a tűzoltók a sérült felkutatására indultak. A gyors reagálásnak és a pontos felderítésnek köszönhetően az eltűnt dolgozót hamar megtalálták, légzőkészülékben kimenekítették az épületből, a mentők pedig enyhe füstmérgezés gyanújával szállították kórházba.

A gyakorlatot értékelő vezető kiemelte, hogy a tűzoltók pontosan és szakszerűen hajtották végre a feladatokat, különös figyelmet fordítottak a tűz keletkezési helyének gyors feltárására, a mentendő személy felkutatására, az egyéni védőfelszerelések használatára, valamint a kárhelykommunikáció folyamatosságára. Így a gyakorlatot „MEGFELELT”-re minősítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!