Rendőrségi

2015.03.02. 12:46

Felgyújtotta feleségét, magát és a házát is Kemenesmagasiban – emberöléssel vádolják

Kemenesmagasi - A Győri Ítélőtábla emberölés bűntettének kísérlete miatt tárgyal egy megyei ügyet. A vádlott féltékenysége miatt felgyújtotta saját magát, a feleségét és a házát is. A nő csak azért maradt életben, mert gyorsan eloltották a tüzet és szakszerűen látták el.

Bajdó Bettina

A Szombathelyi Törvényszék elsőfokon tárgyalta az ügyet. A vádlott a feleségével lakott együtt, házasságuk fennállása alatt sokat veszekedtek, amelynek oka az volt, hogy a sértett féltékeny volt a vádlottra. Ennek, mint kiderült, alapja is volt, mivel 2012 szeptemberében közelebbi kapcsolatba került a vádlott egy másik nővel. Ezután a vádlott és a sértett közti veszekedések gyakoribbá váltak.

2013. szeptember 3-án a férj hazatérve a munkából megebédelt, majd lepihent. A sértett eközben ismét felelősségre vonta a vádlottat és meggyanúsította. A veszekedés után a vádlott kiment motort szerelni, azonban a sértett követte őt, folytatva a veszekedést, ezért a férfit elment a közeli italboltba, ahol két üveg sört megivott,  majd ismét hazament és a ház körül tevékenykedett. Mikor bement a vádlott a házba, tovább folytatódott közte és a sértett között a veszekedés.

A veszekedés közben a férj megivott még egy üveg sört, így igen enyhe fokú alkoholos befolyásoltság alá került. Ezután kiment a házból a műhelybe, ott egy benzines kannát vett magához és visszament a házba. Először az előszobát, majd a konyhát locsolta fel benzinnel. A sértett ekkor a konyhában ült. A férj a sértett lábára is öntött a benzinből, közben azt mondta, hogy felgyújtja ezt a kócerájt, vesszen minden. Ezután felszólította a feleségét, hogy menjen ki a házból. A nő elindult, ám visszafordult, ezért a vádlott ismét felszólította. Miután a sértett azt válaszolta a vádlottnak, hogy „Mit játssza az eszét, és tegye meg, amit akar!", a konyhában álló vádlott a saját jobb felső testére is öntött a benzinből, majd meggyújtott egy gyufát és a konyha padlójára dobta. A benzin azonnal lángra gyúlt, meggyulladt a sértett ruházata, továbbá égett a vádlott testén szétlocsolt benzin is. Mindketten megpróbáltak kimenekülni a házból, ám a sértett az előszobában megcsúszott és elesett, ettől meggyulladt a felső testén lévő ruha is. Miután sikerült kimenekülni az égő házból, az udvari csapnál kezdték hűteni magukat. A szomszédok átfutottak segíteni, eloltották a tüzet, valamint értesítették a mentőket és a tűzoltókat.

A sértett által elszenvedett sérülések akár halálosak is lehettek volna, csak azért maradt életben, mert a test felszíni égéseit rövid időn belüli eloltották és megfelelő orvosi ellátásban részesült.

A fenti tényállás alapján az elsőfokú bíróság a vádlottat emberölés bűntettének kísérlete miatt nyolc év börtönbüntetésre és hét év közügyektől eltiltásra ítélte. A vádlott legkorábban a büntetés kétharmad részének kitöltését követően bocsátható feltételes szabadságra.

Az ügyész súlyosításért, hosszabb tartamú börtönbüntetés és közügyektől eltiltás érdekében jelentett be fellebbezést. A vádlott és védője a minősítés megváltoztatása és a büntetés enyhítése érdekében fellebbezett.

A tárgyalás Győrben március 25-én lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!