Rendőrségi

2014.06.06. 07:05

Figyelem! Fokozott rendőri jelenlét a hosszú hétvégén

Vas megye - Az előttünk álló pünkösdi hosszú hétvégén, 2014. június 6. és 2014. június 9. között, fokozott rendőri jelenlétre kell számítaniuk a Vas megyében közlekedőknek.

Az általános tapasztalatok azt mutatják, hogy a hosszú hétvégéken a gépjárműforgalom jelentősen megnő, ezáltal pedig a balesetek előfordulásának kockázata is növekszik.

A várható kedvező időjárásnak és a rendelkezésre álló hosszabb szabadidőnek köszönhetően Vas megyében is számítani lehet arra, hogy többen indulnak majd útnak. A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén fokozott rendőri jelenlétre kell majd számítani ebben az időszakban, amelynek célja a közlekedési balesetek megelőzése, a közlekedésben résztvevők biztonságérzetének növelése, valamint a zavartalan közlekedés biztosítása.

A fokozott ellenőrzés során, a közterületen szolgálatot ellátó állomány 2014. június 6-án és 7-én az ittas, vagy bódult állapotban járművet vezető személyek kiszűrésére fekteti a hangsúlyt, 2014. június 8-án és 9-én pedig kiemelt figyelmet fordít a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzésére és továbbra is kiemelten kezeli az agresszív, vagy ittas állapotban közlekedő, szabályszegő gépjárművezetők forgalomból történő kiszűrését. A gépkocsivezetők mellett a kontroll kiterjed a motorkerékpárral, segédmotor-kerékpárral és kerékpárral közlekedőkre is.

A közlekedésrendészeti ellenőrzés során az egyenruhás állomány elsősorban a balesetveszélyes és a jelentős forgalommal terhelt útszakaszokra fókuszál.

A rendőrség kéri a járművezetőket, hogy ne kizárólag az ellenőrzések ideje alatt, hanem minden esetben a szabályokat betartva, magukra és egymásra is odafigyelve vegyenek részt a közúti forgalomban!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!