Rendőrségi

2016.07.19. 09:47

Fotelből termesztette a kábítószert

Egy harkai férfit gyanúsítanak azzal, hogy egy újkéri családi házban kábítószert termesztett. A gazdálkodó vénájú férfi megadta a módját a termesztésnek, egy fotelt is beállított a növények mellé.

Turbók Attila

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya kábítószer-kereskedelem bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 37 éves harkai férfi ellen – áll a rendőrség közleményében.

Lakossági bejelentést követően tartottak házkutatást a soproni nyomozók egy újkéri családi háznál, még hétfőn a déli órákban. A rendőrök az ingatlan három helyiségében 498 tő, különböző fejlettségi stádiumú kábítószergyanús növényt, illetve ezek termesztéséhez szükséges berendezéseket találtak, amiket a helyszínen lefoglaltak - közölte kedden a rendőrség.

Fotó: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrség fotói alapján látható, hogy a férfi nem bízott semmit a véletlenre – legfeljebb a figyelő szomszédokat hagyta ki a számításból – a nyílászárókat beszegelte, a növények fejlődéséhez szükséges lámpákat, szellőzést is megoldotta. Nem feledkezett meg azonban a saját kényelméről sem, a termesztéshez nem feltétlenül szükséges fotelt is beállított az épületbe, vélhetően azért, mert a „gazda szeme hizlalja a jószágot”.

A járőrök a növények termesztésével és gondozásával megalapozottan gyanúsítható H. Sz. 37 éves harkai lakost - Sopronkövesd térségében - elfogták és előállították. A férfit - őrizetbe vétele mellett - gyanúsítottként hallgatták ki az ügyben. H. Sz. kihallgatásán beismerte a bűncselekmény elkövetését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!