Rendőrségi

2015.09.03. 11:21

Három kirendeltség, három helyszín – Átfogó ellenőrzés a megye főútjain

Egy időben három helyszínen tartott ellenőrzést a megye három katasztrófavédelmi kirendeltsége szeptember 2-án, a veszélyes áruk szállítására vonatkozó szabályok betartását vizsgálták.

Különböző helyszíneken, de azonos céllal tartottak közúti ellenőrzést szerdán a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kirendeltségei. Azt vizsgálták, hogy a fuvarozók betartják-e azokat az előírásokat, amelyeket a veszélyes áru szállítására vonatkozó ADR szabályok meghatároznak. A közös cél pedig a közúti közlekedés biztonsága érdekében a hiányosságok, szabálytalanságok kiszűrése volt.

A Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség a 86-os főút egyik, míg a Körmendi Katasztrófavédelmi Kirendeltség ugyanezen főút egy másik szakaszán ellenőrizte a járműveket. A szombathelyi szakemberek egy veszélyes árut szállító teherjárművet vontak vizsgálat alá, amelyről később kiderült, hogy több esetben is figyelmen kívül hagyta a kapcsolódó előírásokat. Ez esetben összesen négy hiányosságot tártak fel a szakemberek: sem a fuvarokmányok nem voltak megfelelően kitöltve, sem pedig a szállítás módja, az áru rögzítése, illetve jelölése nem volt megfelelő. A szakemberek hatósági eljárást indítottak.

A körmendi kirendeltség szakemberei tizenhárom járművet állították meg ellenőrzés céljából, melyből három szállított veszélyes árut, valamennyi szabályosan.

A Sárvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség a 8-as főúton ellenőrizte a szállítások szabályosságát, tizenöt járművet vontak kontroll alá. Két tehergépjármű fuvarozott az ADR szabályok hatálya alá eső, veszélyes árut, melyek közül az egyik járműnél hiányosságot tapasztaltak a kollégák. A szállítás kapcsán hatósági eljárás megindítására került sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!