Rendőrségi

2015.05.23. 07:01

Határsértők és garázda - Rendőrségi hírek Vas megyéből

Szombathelyen két határsértőt szállítottak le a vonatról, egy répcelaki vendéglátó egységben agresszíven viselkedő férfi fékeztek meg.

Két szír férfit szállítottak le a rendőrök a Budapestről Graz irányába tartó vonatról Szombathelyen 2015. május 22-én. Mivel egyikük sem tudta igazolni magyarországi tartózkodása jogszerűségét, előállították őket a Szombathelyi Rendőrkapitányságra. Meghallgatásuk során elmondták, hogy Ausztria irányába akarták elhagyni az országot. Velük szemben tiltott határátlépés elkövetése miatt szabálysértési eljárás indult.

Egy répcelaki vendéglátó egységben agresszíven viselkedő férfi miatt kérték a répcelaki körzeti megbízottak segítségét 2015. május 23-án. Az akkor még ismeretlen személy kiabált, belekötött a vendégekbe és egyiküket arcon ütötte. Ezt követően eltávolították a helyiségből és hogy ne tudjon visszajönni, a hátsó ajtót bezárták. A férfi egy ideig még rugdosta az ajtót, majd elhagyta a helyszínt. A pontos személyleírásnak is köszönhetően a rendőrök a bejelentéstől számított rövid időn belül előállítottak egy 29 éves osztrák férfit. Az ügyben garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított a Sárvári Rendőrkapitányság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!